Sve je više očeva koji odlučuju da budu podrška svojim partnerkama na porođaju, a tata iz Hrvatske, Frane Jerčić, na Instagramu je opisao kakvo mu je bilo to iskustvo.

"Ovo je deset sati koje nikad neću zaboraviti. Ulazim u porođajnu salu i vidim je umornu i bledu, kako s poluzatvorenim očima gleda u jednu tačku. Iskreno, uprkos svim pripremama, i dalje nisam imao pojma šta me čeka taj dan", započeo je Frane u videu, pa istakao da nije baš kao u filmovima, gde žene viču i guraju desetak sekundi.

"Na samom ulasku u porođajnu salu, jedina misao mi je bila: ’Nemoj da padneš u nesvest’. Rekao sam sebi: ’Ako ovaj početni šok izdržim, izdržaću celu noć’. Druga misao mi je bila: ’Ne pokazuj pravo stanje u glavi’, a to je da mi se tresu gaće. Opušteno sam je pozdravio, kao da je situacija sasvim normalna, praveći se da mi puls nije kao da sam odradio tri deonice sprinta i da mi ruke ne drhte kao da imam Parkinsona", priznao je ovaj tata.

Frane je sa svojom partnerkom proveo četiri sata u porođajnu sali, dok je ona u pretporođajnoj bila šest sati pre toga. Istakao je da je ona sve junački podnela i da je u pola dva ujutru donela na svet njihovu ćerkicu, a on je presekao pupčanu vrpcu.

"Definitivno preporučujem svim budućim tatama da prisustvuju tom predivnom događaju. Biti podrška svojoj ženi u tim trenucima i čuti prvi plač svog deteta je neprocenjivo iskustvo", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Kako muškarac brine o ženi posle porođaja  TikTok/datdiazcouple

(Yumama/N. Z.)