Pakovanje stvari za bolnicu  je briga svake trudnice. Ako ste prvorotka sigurno se pitate da li ste sve spakovali, da nešto ne zaboravite, da li će moći da vam donesu stvari ako treba i slično. Baš zbog takvih briga, jedna mama troje dece odlučila je da izdvoji 7 stvari koje su joj zaista koristile i olakšale boravak u bolnici.

Postoje brojni spiskovi u kojima se navode stvari koje su vam potrebne za bolnicu, ali ova mama je podelila i nekoliko njih za koje možda niste ni pomislili da su vam potrebni. Kako kaže, i normalno je da ne znate, ako porođaj niste prošli više puta i stekli iskustvo.

Naravno, ništa od toga nije preko potrebno, ali će vam sigurno boravak u bolnici učiniti ugodnim. Evo stvari koje je ona izdvojila:

Čarape sa papučama

Smešan su izum i obično se ne osećam lagodno dok ih nosim po kući, ali nakon trudova i porođaja to je nebeska obuća. Tople su, ugodne a što je najvažnije mogu se naći po povoljnim cenama.

Jeftine sandale za tuširanje ili japanke

Ako vas užasava pomisao da se tuširate bosi pod bolničkim tušem, najbolje je sa sobom da ponesete par japanki ili sandala koje bez brige možete uništiti pod tušem.

Veliki peškir za kupanje

Nekako sam zamišljala da će peškiri u bolnici biti meki, ali nisu. Tvrdi su i nisu mi godili koži nakon porođaja, pa i ako zauzima puno mesta u torbi, odlučila sam da jedan svoj ponesem i presrećna sam što na to nisam zaboravila.

spisak stvari za bebu_1904907130
Shutterstock Trudnica pakuje stvari

Jastučići za dojilje

Nećete znati dok ne dođe vreme, ali mnoge mame otkrivaju da će vam tokom tih prvih dana mleko doslovno curiti iz grudi, što može biti neprijatno, ali tom problemu lako možete doskočiti ako ponesee jastučiće (uloške) za grudi. Vrlo su korisni, a uz to mekani, udobni i diskretni.

Fen za kosu

U bolnicama nije baš puno toplo, a ako sušite kosu nakon tuširanja, osetićete ugodnost i opuštanje.

Odgovarajuća pidžama

Ne treba da bacate mnogo novca, jednostavno kupite najveću spavaćicu bez rukava u lokalnom butiku. Mislim da sam poslednji put kupila veličinu XXL, a izabrala sam crnu boju kako se ne bi videle moguće fleke od krvarenja.

Porodilja, mama, beba
Shutterstock Porodilja i beba

Grickalice

Zašto nisam ranije shvatila koliko ću biti gladna nakon porođaja? Bolnica ima odličnu hranu, ali nije moguće da je jedete u svakoj dobi. Ovaj put spakovala sam jabuke, orašaste plodove, energetske pločice i banane.

(Yumama)