Tokom priprema za porođaj buduće mama su upozorene da je ovako neprijatna situacija neizbežna i teško je kontrolisati.

Blogerka Rita Templeton podelila je svoj veliki strah iz prve trudnoće o obavljanju velike nužde na porođaju i na duhovit način opisala kako je to zapravo izgledalo.

 "Bojim se zombija. Bojim se otvaranja konzervi (da, moguće je bojati se i toga). Ali, to su sve stvari koje obično mogu izbegavati. Međutim, kada sam prvi puta bila trudna - postojao je jedan strah, gori od svih navedenih, koji nikako nisam mogla izbeći: velika nužda na porodu", započela je svoju ispovest Rita.

Onog trenutka kada sma shavtila, dodaje, da velika nužda može da se desi tokom porođaja to mi je postala najveća briga.

"Što ako se unerediš na stolu za porođaj?!" "Pa, to se događa, da. Nekad je neizbežno. Ali, obećavam ti, nije neka velika stvar", rekla mi je mama.

Ova blogerka je stvorila sam celi horor scenario u svojoj glavi:

"Nije velika stvar?! Gologuza ležim na stolu i imam veliku nuždu u sobi punoj nepoznatih ljudi, da ne spominjem supruga, za kojeg se samo mogu nadati da će se ponovno hteti seksati sa mnom nakon toga. To je velika stvar!", iskreno je rekla Rita.

Porođaj
Shutterstock Porođaj


Njena logičnija strana uma tešila je da su to sve profesionalci. Oni tome prisustvuju stalno.

Međutim, ima nešto o rađanju, posebno ako to radite prvi put: zauzeti ste, ometeni, toliko ufurani u celu priču da čak ni takav paralizirajući strah kao što je javno pražnjenje creva - pada u drugi plan.

Međutim koliko god se time opterećivala, kao i većina mama koje se prvi put porađaju, u trenutku kada je trebalo beba da izađe sve se zaboravlja.

Prema njenim rečima na kraju je od muža koji je prisustvovao porođaju dobila informaciju da se njna noćna mora velike nužda "delimično ostvarila".

"Nije bilo smeha. Nije bilo izraza gađenja. Nije bilo nikakvih zgodnih lekara. Niko to nije ni spomenuo, sve se nastavilo kao da se ništa nije dogodilo. Čak ni ja nisam bila potpuno sigurna je li se to dogodilo dok mi moj muž nije ljubazno potvrdio".

"Nakon mojih strahova i posle još dva porođaja mogu sigurno potvrditi da velika nužda zaista nije velika stvar! Bi li bilo bolje da se ona ne dogodi dok rađate svoju bebu? Apsolutno. Ali, je li važno ako se dogodi? Apsolutno nije. Medicinsko osoblje zaista je naviknuto na sve. Čak i kad se dogodi nešto 'gadljivo', oni su takvi profesionalci da nitko od njih ne trepne", rekla je Rita.

Ona je svoje iskustvo podelila sa željom da ukaže budućim mamama da ne treba ni o čemu brinuti i posebno ne se zamarati takvim sitnicama već uživati u svemu u čemu možete uživati u tom iskustvu.

"Jer, velika nužda na porodu je poslednja stvar o kojoj se treba brinuti...barem dok ne dođe vreme za prvu veliku nuždu nakon poroda. Ali, to je već priča za neko drugo vreme", šaljivo je završila svoju priču mama tri dečaka.

(Yumama)