Dug je popis stvari koje treba da izbegavate kada se obraćate trudnicama, a jedna mama na Redditu pokrenula je raspravu i lavinu komentara kada je upitala žene: "Koje su najneugodnije stvari koje su vas ljudi pitali o vašoj trudnoći?"

Ovo pitanje podstaklo je žene da daju na stotine odgovora. Ove stvari su zaista neprijatne, te zapamtite da ih nikada nikom ne kažete. Izdvajamo neke od neprijatnih pitanja:

1. "Nekoliko puta su me pitali u kakvom položaju sam začela. Neko me to čak pitao i pred majkom."

2. "Neko me ozbiljno pitao da li je moja vagina obrijana."

3. "Razgovarala sam o jutarnjim mučninama sa kolegama na poslu i spomenula sam da ih još nisam imala. Jedna osoba mi je rekla: Doktor moje sestre je rekao da je jutarnja mučnina dobar znak. A pošto je još nisi imala, tvoje dete će verovatno biti deformisano."

4. "Prodavačica je kao iz topa rekla: 'Moglo bi se sa sigurnošću reći da nosiš devojčicu, nos vam je jako širok'."

Trudnica, žvaka
Shutterstock Trudnica

5. "Kada je moja supruga bila trudna, moja bivša koleginica nam je rekla da je jako volela da grli trudnice sa leđa, mazi njihov stomak i pretvara se da je njen."

6. "Jedan tip je jednom pozvao moju ženu na ulici, a kada se okrenula i kada je video da je trudna, rekao je: 'Pa, pretpostavljam da je sigunije reći da si se ugasila'."

7. "Pred kraj trudnoće moj šef me je pitao koliko sam tačno proširena. Molim te, ne pitaj ženu koliko centimetara se njena vagina rastegla od vašeg poslednjeg susreta."

8. Postoji li mogućnost da ideš na indukovani porođaj? Ja sam kroz to prošla i to je bilo najgore iskustvo u mom životu. Ne želim da detaljišem previše, ali..."

Porođaj, kontrakcije
Shutterstock Porođaj

9. "Neko je pitao mog dečka da li je moja vagina drugačija tokom seksa u trudnoći."

10. "Jedna od koleginica me pitala: 'Koliko dugo ste pokušavali? Pretpostavljam da je bilo planirano, jesam li u pravu?'"

Sećate li se vi neke neugodne stvari koju ste čuli u trudnoći?

(Yumama)