Porođaj je posebno iskustvo za svaku ženu, a jedna mama Sanja iz Kraljeva poželela je da podeli sa nama svoju priču sa carskog reza.

"Moja trudnoća je bila potpuno uredna, ali sam morala da zakažem carski rez jer je beba bila poprečno okrenuta u stomaku", započela je svoju priču mama Sanja, i objasnila šta se dešavalo u bolnici.

"Odlazim u porodilište, doktor me prima, odrađuje carski rez i ostavlja asistentima da me upiju. Kako kaže, njegovo je bilo samo da m porodi. Bebu sam na sekund videla, odneli su da je srede, a mene su odvezli u sobu. Porodili su me u 9 ujutru, da bi doktorka tek u 17 sati došla i to uz obrazloženje da hitno moram da potpišem pristanak, da je bebi potreban kiseonik, a da ga oni u bolnici nemaju", govori nam Sanja.

Mama i beba na porođaju
Shutterstock Mama i beba na porođaju

Njenu bebu su prebacili na Institut za majku, ali i tamo je doživela nešto što nije očekivala, i što joj medicinsko osoblje nije reklo.

"Priključili su ga na respirator, a ne na kiseonik. Tu provodi dve nedelje svog života, i dobija upalu desnog plućnog krila, konvulzije, cistu na levoj strani mozga. Dijagnoza im je prezrela posteljica. Beba je bila nedelju dana u zamućenoj plodovoj vodi, što je propust lekara kom jebilo bitno samo da uzme "kovertu" a ne da radi svoj posao kako treba, za šta je i položio Hipokratovu zakletvu", priča nam Sanja i dodaje:

"Naravno, doktor je za vreme vizite zaobilazio moju sobu jer je bio uvređen time što sam ja pretila tužbom čim izađemo iz bolnice. Hvala Bogu, moje dete uskoro puni dve godine i jako je nemiran dečak", zaključuje Sanja.

(Yumama)