Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMANJITE KONTRAKCIJE UZ POMOĆ ČEŠLJA: Neverovatna taktika koja će vam olakšati bol prilikom porođaja

Zvuči neverovatno, ali češalj može da vam pomogne u smanjenju kontrakcija.

 Češalj Izvor: Shutterstock

Rađanje novog bića je vrlo emotivno ali i bolno iskustvo za žene. Svakoj porodilji pomaže da u trenucima kada njena beba dolazi na svet pored sebe ima nekog koga može uhvatiti za ruku kad oseti najveći bol, i to će joj olakšati.

"Moj muž je želeo da bude uz mene na porođaju, ali obzirom da je pandemija korona virusa, nije mu dozvoljeno. Izgurala sam to najbolje što sam znala, kada sam videla našu ćerku ništa mi više nije bilo važno, ali on mi je falio i žao mi je što nije mogao biti sa mnom u najlepšem trenutku", govori majka Ana.

Možda će vas zanimati

Iako nekada ne može uz vas da bude onaj kog želite, smanjenju porođajnih kontrakcija može pomoći i držanje češlja!

Držanje češlje za manje bolne kontrakcije

Da, dobro ste čuli! držanje češlja sa zupcima može pomoći u smanjenju kontrakcija. Naravno, kao i sve pa i sam epidural, nekim ženema će pomoći, a nekima ne, ali evo kako to funkcioniše.

Uhvatitite češalj sa zupcima koji su usmereni tačno ispod mesta gde se vaši prsti susreću sa dlanom. To vam može pomoći da odvučete pažnju tokom porođaja, pomažući da se otkloni bol. Čeljaš i njegov osećaj na ruci mogu delovati kao fokusna tačka tokom porođaja, i nešto na šta treba da se koncentrišete.

 Porođaj
Porođaj
Izvor: Shutterstock

Zapto baš češalj?

Postoji više teorija zbog čega je ovo od pomoći. Dok jedni smatraju da to jednostavno odvraća pažnju od bola, drugi smatraju da zupci češlja pogađaju akupresurne tačke u vašoj ruci, što može pomoći u smanjenju bola. Treća teorija je poznata kao "teorija kontrole kapije", i govori o tome da češalj daje vašem umu nešto drugo što može da oseti umesto same kontrakcije.

Ništa vas ne košta da spakujete jedan češalj u torbu za porođaj, pa možda baš kod vas uspe ova teorija.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica