Majka četvoro dece pre nekoliko godina objavila je fotografiju nastalu posle porođaja, a ona se i danas šeruje po društvenim mrežama.

Džil Kraus, spisateljica i majka četvoro dece podelila je svoju fotografiju i tom prilikom napisala svoje iskustvo koje nikad neće zaboraviti, a uz to se zahvalila i medicinskom osoblju koje je ženama posle porođaja najveća podrška i pomoć.

"Nikad neću zaboraviti lica medicinskih sestara koje su me pratile do toaleta. Oni trenuci kada sam bila ranjiva, preumorna, uplašena i kada je moje dostojanstvo odavno nestalo, odnosili su se prema meni sa pažnjom i poštovanjem. Za mene je to bio trenutak ohrabrenja i potvrda da imam nekog ko će mi pomoći, čak i za ono kratko vreme u toaletu dok mi sestra objašnjava kako da stavim hladne obloge na veš. Ova fotografija me vratila u to vreme, kao da opet mogu osetiti obloge. Svaka čast ovim medicinskim sestrama", napisala je Džil u svojoj kratkoj ispovesti.

Njena fotografija podstakla je i druge majke da napišu svoja iskustva o ovim teškim danima oporavka nakon što su na svet donele svoje naslednike.

"Nikada neću zaboraviti kako sam posle porođaja slonila lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu koja je bila potpuno natopljena suzama i znojem. Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: 'Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih ništa menjala! Hajde da izvadimo bebu", rekla je jedna majka, dok je druga dodala:

"Uvek ću pamtiti sestru koja mi je pomogla da odem prvi put u kupatilo nakon porođaja. Krvarila sam i osećala sam se užasno poniženo, ali nije ni trepnula. Stalno sam se izvinjavala, a ona me uveravala da nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila stopala i kako sam mislila da je Bog mislio upravo na to kada je rekao da volimo svoje bližnje", iskreno je napisala.

Njihove reči dotaći će mnoge žene koje su se porađale, a kakva je vaša priča?

Ukoliko želite da je podelite sa nama, da otkrijete svoja iskustva sa porođaja, prvim danima sa svojom bebom i sve što majčinstvo nosi, pošaljite na na e-mail: iskustva@yumama.com.

(Yumama)