Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U koliko časova je rođena vaša beba?

Dva porođaja mame Sare Mek Ginis, desila su se noću, a kada je saznala da je njeno iskustvo danas veoma retko, ovu zanimljivu statistiku podelila je sa čitaocima svog bloga.

 Izvor: Foto: Shuterrstock

"Kada pomislim na porođaj, to je uvek nešto što se dešava noću, a poslednji napon i novorođenče uvek dolaze oko ponoći. Moj prvi sin došao je na svet u 3 časa i 30 minuta posle ponoći, a njegov 20 meseci mlađi brat, rođen je u 00:45 časova. Ali ispostavilo se da moje iskustvo nije baš uobičajeno.

Statistika pokazuje da se najveći procenat novorođenih beba u Americi rađa u ranim jutarnjim i prepodnevnim časovima. Istraživanja, rađena od strane američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pokazala su da je "najpopularnije" vreme za porođaj između 8 i 12 časova u podne.

Povezane vesti

I ne samo to, ispostavilo se da vreme dolaska moje dece na svet spada u vreme kada se deca retko rađaju. Istraživanja su pokazala da se samo tri posto dece rađa između ponoći i 7 časova ujutru. 

Interesantno je da je u istraživanjima takođe zabeleženo da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana. Carski rez u najvećem broju slučajeva rađen je ženama čiji je porođaj počeo tokom večeri ili u ranim jutarnjim časovima. Dok se neindukovan prirodni porođaj najčešće dešava u prepodnevnim časovima, a porođaji kod kuće najčešći su sat vremena posle ponoći. 

Povezane vesti

Autori studije dali su objašnjenje -  broj medicinskih intervencija, kao što su indukcija ili carski rez, povećali su se u proteklih nekoliko decenija, što je u značajnoj meri povećalo broj porođaja koji se dešavaju u toku dana.

Interesantno, zar ne?" 

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica