Bebe plaču i to je sasvim očekivano jer je plač jedini način komunikacije kojim deca mogu da se služe dok ne počnu da govore. Razlog plača može da bude različit – ponekad je beba umorna i spava joj se, gladna je, ima grčiće, buni se jer je drži neko ko nije mama ili tata, uplašena je, rastu joj zubići ili je nešto boli...

Teško je uvek utvrditi razlog zašto beba plače, a pored presvlačenja i hranjenja, jedino što mame mogu da urade je da drže svoje dete i na taj način ga uteše.

Neki se, međutim, ne slažu sa tim, pa se tako mama jednogodišnjeg deteta našla u situaciji da joj majka prebacuje kako je previše blaga prema bebi i da treba da je disciplinuje.

"On je uglavnom srećna beba, ali iz nekog razloga, taj dan je ceo preplakao. Izašli smo porodično i on je bio nervozan ceo dan. Prestajao je da plače samo kada ga ja držim, i to stojeći. Očigledno, to je bio težak dan za odrasle u našem okruženju", napisala je ova mama u objavi na forumu Reddit.

Kako je objasnila, kasnije tog dana je njena majka sela da razgovara sa njom i pitala ju je šta misli, zašto beba plače celog dana. Mlada majka joj je odgovorila da postoji mnogo potencijalnih razloga, poput vrućine, ali i toga što je veći deo dana proveo u kolicima, nije imao mnogo vremena da bude na podu, puzi i istražuje. Još jedan od razloga, navela je, može biti da ga muči stomačić.

"Sve to su njoj verovatno zvučali kao izgovori. Moja majka je, vrlo optužujućim tonom, rekla da sam previše blaga prema bebi sve vreme i da je ne disciplinujem dovoljno. Moj odgovor je bio da je moj sin još uvek mali da bih ga učila nekim stvarima", priznala je mama.

Međutim, taj odgovor se nije dopao njenoj majci, koja se zatim ljutito okrenula ka bebi, svom unuku i poručila mu: "Nikad više neću ići nigde s tobom!"

Kako je žena napisala, njena majka je zatim napustila porodično okupljanje i vratila se u hotelsku sobu.

"Da li grešim što smatram da njeno ponašanje nije u redu?", upitala je ova mama, a odgovori su bili oštri.

"Hoćeš da nam kažeš da je tvoja majka očekivala da beba kontroliše svoje emocije, dok ona to isto nije mogla sa svojim emocijama?", upitao je neko u komentarima.

"Izvini, ali tvoja mama je kreten. Moj unuk ima 20 meseci, pa kada je vruće, muče ga zubi ili šta god (jer se deca brzo razvijaju), želi svoju mamu ili tatu. Nema ništa loše u tome, a ona se drži starog uverenja da ’mnogo ljubavi može da razmazi dete’", jedan je od komentara.

Neki su ovoj mladoj ženi poručili da verovatno više nikada ne bi pozvali svoju majku na bilo kakvo okupljanje posle ovakvog ponašanja, a da bi razmislili i da li bi je pustili u kuću.

"Ne razumem starije ljude koji su negativni prema mladim roditeljima... Verovatno su zaboravili kako je teško odgajati dete", poručila je jedna žena.

BONUS VIDEO:

Kako umiriti bebu TikTok/kydkyronashville

(Yumama/N. Z.)