Svađe i prepirke su sastavni deo bračnih odnosa, a većina parova ističe da im se odnos značajno promeni kada dobiju bebu, što je i očekivano. Tata troje dece Ted Godner odlučio je da napiše pismo mlađem sebi, onom Tedu pre nego što je postao tata, kako bi podsetio muškarce da daju svojim suprugama podršku i potrude se da budu bolji partneri.

"Sada imam 29 godina i imam troje dece sa suprugom Franciskom koja je svaku trudnoću i brigu oko naše dece iznela kao profesionalac. Evo šta bih poručio dvadesetčetvorogodišnjem sebi bez dece", započeo je Ted, napominjući kako je njegova žena svako dete nosila devet meseci uvek i svuda.

Zbog toga, on poručuje drugim muškarcima, da budu pomoć i podrška svojim partnerkama u periodu oporavka i ističe da će se i oni, provodeći vreme sa decom, vezati za mališane više nego što mogu da zamisle.

"Žena doji i, iako je to za nju divan i emotivan momenat, to ipak ume da bude iscrpljujuće. Dakle, trudite se da joj pomognete, menjajte svaku pelenu, provodite vreme sa decom. Time ćete ne samo izbeći nezadovoljstvo u vašem odnosu, već ćete i vi imati osećaj ispunjenosti i sreće. Zapravo, kada se prijateljice vaše supruge žale kako su njihovi muževi odsutni i ne podržavaju ih, vaša supruga će vas hvaliti", naveo je Ted.

Ovaj tata je istakao da je posebno važno da muškarci svojim partnerkama pokažu zahvalnost jednostavnim gestovima.

"Skuvajte joj kafu svako jutro, makar se i ohladila. Shvatite da je baš vaša supruga bila budna celu noć hraneći dete, pa pomozite joj da započne dan na najlepši mogući način", naveo je.

Poručio je i da je važno da podsetite suprugu da je ona superheroj.

"Recite joj da je lepa i pomozite joj da to vidi u trenucima kada se oseća nesigurno u svom telu. Podsetite je na trenutke kada je postizala sve svoje ciljeve. Podsetite je da je superheroj. Ona je dobila 20 kilograma kako bi rodila vaše dete koje će vam biti poklon do kraja života. Pomozite joj da prođe kroz probleme sa svojim telom i pokažite joj koliko ste zahvalni", poručio je ovaj tata.

Na kraju je podvukao i da muškarac uvek treba da bude uz svoju partnerku.

"Hormoni su ludi, i pre i nakon porođaja, znajte da joj nije lako da se nosi sa viškom kilograma i nezadovoljstvom. Dešavaće se da bude tužna, ljuta, a ponekad će vam reći nešto što inače ne bi. Imajte na umu da treba da joj budete podrška, zato budite hrabri i dobri prema njoj. Vratiće se ona ’na staro’ i biće vam zahvalna na svemu što ste uradili za nju", dodao je.

BONUS VIDEO:

Trudnički nos TikTok/ becky.hathaway

(Yumama/N. Z.)