Svi u teoriji znamo da se život potpuno okrene kada u dom stigne beba. Kao odrasle i razumne osobe znamo da to podrazumeva dosta odgovornosti, odricanja, nespavanja, umora, manjka slobodnog vremena... Ali ipak, nismo svesni kolika je zapravo to promena sve dok se ne nađemo u situaciji da u rukama držimo svoju bebu o kojoj treba da brinemo.

Neke životne promene su vidljive odmah po rođenju bebe, a druge roditelji primete kada prođe nekoliko meseci – na primer, neki se žale da su nakon rođenja dece počeli da gube prijatelje.

Sve je više mladih roditelja, naročito majki, koje o tome glasno govore na TikToku, gde u svojim videima jasno poručuju kada postaneš roditelj shvatiš ko su ti pravi prijatelji.

Mlada mama Šenon Olman se u jednom od svojih snimaka požalila da se "osećam kao da više ne postojim jer imam dete. Niko me nigde ne zove. Postala sam osoba koja menja pelene, sprema flašice za hranjenje i čeka da bude uključena u društvo".

Roditelji gube prijatelje 2 TikTok/chelseamc_x

Čelsi, koja je postala mama pre šest meseci, takođe je podelila svoje iskustvo na TikToku. Ona je u videu napisala: "Kada dobiješ dete shvatiš da ti nisu svi prijatelji. Sve one jedva čekaju da postanu ’tetke’ i obećavaju ti u trudnoći da će uvek biti tu za tebe, ali kada dobiješ bebu, nema nigde nikoga. Nema poruke da provere kako si ti ili beba, niko se ne trudi da pravi planove sa tobom, a većina ’prijatelja’ te ostavi u najtežem trenutku tvog života, iako su obećali da će uvek biti tu". 

Roditelji gube prijatelje 1 TikTok/looking_after_mum

Mama po imenu Sofi Haris ističe da niko ne priča o tome koliko se tužno mame osećaju jer gube prijatelje kada dobiju bebu.

"Nekad su to prijatelji za koje si mislila da će uvek biti tu za tebe. Ponekad si ti jer si previše iscrpljena da se javiš ikome i polako se izoluješ. U svakom slučaju, to je jedna od većih promena koju niko ne očekuje u postpartumu", poručila je.

BONUS VIDEO:

Mama dobije čudne komentare za sina TikTok/Screenshot/alysse.gilbert

(Yumama/N. Z.)