Svaki roditelj koji ima više od jednog deteta u kući, posvedočiće da svađe među mališanima mogu da budu nesnosne. Činjenica je da braća i sestre ponekad moraju i da se posvađaju, i to je deo njihovog razvoja i zajedničkog odrastanja, ali jedna mama je otkrila trik koji joj pomaže da takvih situacija bude jako malo.

Keli Henri ima četvoro dece, a kao i većina majki sa više mališana, nebrojeno puta je prisustvovala svađama o tome čiji je red da gleda omiljeni crtać na TV-u, ko može da bira šta se sprema za večeru... I tako je došla na ideju da svako dete ima "svoj dan" u toku nedelje kada preuzima "moć", ali i odgovornosti.

"Idemo od najmlađeg do najstarijeg, od ponedeljka do četvrtka, svako dete na svoj dan dobija dodatne odgovornosti, ali i poseban tretman. Tako, na svoj dan, dete mora da isprazni mašinu za sudove, da iznese smeće, da nahrani psa. Bilo šta po kući za šta mi zatreba pomoć tog dana, moraju da mi pomognu".

Keli je objasnila i kakav to specijalni tretman dobijaju tog dana.

"Kada je njegov dan, dete može da bira gde će da sedi u kolima tog dana, da izgovori porodičnu molitvu, da mi pomogne da izaberemo šta ćemo da spremamo za večeru. Ovaj trik u našoj porodici odlično radi već više od godinu dana", poručila je dovitljiva mama.

Trik da se deca ne svađaju TikTok/oh.henrys

Kada razmislite, shvatićete koliko je ovaj njen trik zapravo sjajan – deca obavljaju kućne poslove, pritom nemaju utisak kao da je to neka kazna jer nakon toga imaju i nagradu za svoj trud, tako da ih mama zapravo kroz ovo uči da odgovornost dolazi sa privilegijama i obrnuto. A uz to, nema ni svađe među decom oko onoga zbog čega su se najčešće raspravljali.

Pratioci ove mame na TikToku su bili oduševljeni njenim trikom, što su pokazali u komentarima.

"Ovo je i sjajna lekcija – odgovornost dolazi sa određenim privilegijama, a privilegije se zarađuju", "I ja imam četvoro dece, ovo će me spasti... Nemaš pojma koliko si upravo pomogla mojoj porodici", pisali su.

BONUS VIDEO:

Trik za stavljanje SPF-a deci TikTok/athomewithshannon

(Yumama/N. Z.)