Dona Džonson (47) iz Solt Lejk Sitija i njena porodica uradili su DNK test, a rezultati koje su dobili su im život okrenuli naglavačke. Kako kaže ova mama, test je pokazao da je 12 godina odgajala sina koji nije njen.

Najpre je mislila da je u pitanju greška kada je videla rezultat koji je pokazao da njen muž Vener jeste otac njihovog najstarijeg sina, dok je otac mlađeg sina nepoznat.

"Očajnički sam se trudila da razumem", rekla je ova šokirana majka, kojoj je zatim sinulo kako je do ove situacije došlo.

"U trenu sam shvatila da je sigurno došlo do zbrke na klinici gde smo išli na vantelesnu oplodnju", preneo je thesun.co.uk reči mame Done.

Kako je ispričala, nakon što su dobili prvog sina, jedva su čekali drugo dete, međutim, zbog operacije koju je njen suprug imao nisu mogli da začnu prirodnim putem. I tako je u martu 2007. Dona otišla na prvi krug vantelesne oplodnje, koristeći sopstvene jajne ćelije i suprugovu s*ermu.

Vantelsna oplodnja im je uspela iz drugog puta, pa je njihov sin Tim rođen u avgustu 2008. godine. Kako kaže Dona, dečaci su bili različiti, baš kao i mnoga braća.

"Stariji sin jeimao plave oči i svetlu kosu poput tate, dok je Tim imao tamnu kosu i bio je sportski tip. Bili smo srećna porodica i Vener je obožavao obojicu dečaka", priča mama Dona, koja ističe da su jednog dana, iz zabave, odlučili da urade DNK test kako bi saznali više o svom poreklu. Šest nedelja kasnije, u avgustu 2019. godine, stigli su rezultati.

"Brzo smo iz stanja poricanja prešli u strah. Ko je Timov biološki otac? Da li bi mogli da nam ga uzmu? Kontaktirali smo advokata koji nas je uverio da mi ostajemo njegovi staratelji, što je bilo veliko olakšanje. Ali, gledala sam muža koji se mučio s činjenicom da Tim nije biološki njegov sin. Nije bio drugačiji prema njemu, ali je bio u šoku", ispričala je mama koja kaže da je postala depresivna.

Uz pomoć savetnika, odlučili su da dečaku kažu istinu o poreklu, smatrajući da će biti teže ako sazna kada bude odrastao. Nekoliko nedelja kasnije, Tim im je saopštio da želi da nađe svog biološkog oca.

"Poštovali smo njegovu odluku, ali smo bili zabrinuti šta bi moglo da se desi. Koristeći drugi DNK test druge kompanije, pronašli smo ženu koja bi mogla da bude Timova biološka ujna".

Daljim ’kopanjem’ su uspeli da nađu njenog brata, čoveka koji se zove Devin Meknil i koji živi na osam sati vožnje od njih. Bio je oženjen i imao je decu, ali su oni odlučili da ga pozovu, poštujući Timovu želju da pronađe biološkog oca.

Čovek je bio veoma skeptičan, ali je pristao da se uradi DNK test, a kasnije su zaključili i kako je do čitave situacije došlo.

"Svi smo bili na istoj klinici za vantelesnu oplodnju istog dana, 14 godina ranije. Ja sam išla na vađenje jajnih ćelija, a njegova supruga na implantaciju embriona. Devinovi uzorci s*erme su upotrebljeni i za njen i za moj proces", ispričala je ova mama.

Ona je istakla da su se dve porodice upoznale, često su u kontaktu i viđaju se, prihvatili su jedni druge i celu situaciju, a sa klinikom su se nagodili.

BONUS VIDEO:

KO ŽELI BEBU, DA IDE U KRAGUJEVAC! Centar za VTO ima prosek na kome mu zavidi Evropa! Dr Marija Šorak otkriva TAJNU USPEHA Kurir TV

(Yumama/N. Z.)