Sigurno ste čuli za situaciju kada se bliznakinje udaju za blizance, a možda ste se pitali kako izgledaju njihova deca. Iako mogu da budu različiti, deca identičnih parova blizanaca mogu da budu i neverovatno slična.

Sestre bliznakinje Britani i Brijana iz Virdžinije udale su se za blizance Džoša i Džeremija Salijersa, a sestre su zatrudnele u razmaku od nekoliko meseci i rodile decu. Na svet su došla dva dečaka koja zaista izgledaju slično. još kada su bili bebe, pa nadalje. Njihovi očevi i majke su jednojajčani blizanci, pa je situacija izuzetno retka.

Parovi su se upoznali na Festivalu blizanaca u Ohaju, a potom se dogodilo venčanje i rođenje dece. Britani i Džoš su dobili sina Džeta u 2021, a potom su Brijana i Džeremi u aprilu iste godine dobili sina Džeksa.

"Braća, genetska braća i kvartarni blizanci", napisali su Salijersi uz fotografiju dva mališana na Instagramu. Dečaci su dakle jedno drugom braća od strica i braća od tetke, a kako su bili identični kao bebe, oni se ubrajaju i u fenomen koji se zove kvartarni blizanci.

Kvartarni blizanci su deca koja se rađaju u razmaku od par meseci, a očevi i majke su im blizanci, odnosno žive u kvartarnom braku. Oni dele sličnu genetiku, a pošto je ovde reč o jednojajčanim blizancima, dečaci zaista liče, a posebno se ističu njihove prelepe izrazite plave oči.

BONUS VIDEO:

Mama rodila dete u 50. godini TikTok/ emmoments

(Yumama/T.A.S.)