Ova 37-godišnjakinja je najavila svoj povratak u sport prošle godine u trci za Pariz 2024. i od tada je ubrzala svoj put kroz kratki olimpijski ciklus. Ukoliko njene ambicije na Igrama budu potvrđene izborom ekipe u ženskoj četvorci pre leta, Glover bi mogla da postane prva britanska majka troje dece koja je osvojila olimpijsku medalju.

Veslačka zvezda je uživala u izazovu žongliranja roditeljstva sa svojim namerama sportistkinje i spremna je da prihvati još jedne Igre u Parizu.

„Mnoga pitanja koja su mi postavljena u Tokiju ovog puta nisu postavljena jer sam odgovorila na ta pitanja za sebe i za širi svet sporta svojim porodičnim životom,“, rekla je Glover, govoreći kao ambasador Aldija uoči ovogodišnje konferencije za Olimpijske igre. „Znam da je ovo moguće i da će to biti sloboda za mene, ove godine u kojoj je prioritet biti mama, ali ovo je skoro kao da sam se vratila da ponovo budem ja i sportista kakav sam oduvek bila. Ona je još uvek tu, još uvek postoji, osoba kakva sam bila 2012. i 2016. godine, sada kada sam dodala ovaj neverovatan aspekt svom životu.

Majka blizanaca se vraća takmičenju na Olimpijadi
Insatgram printscreen helenglovergb 

„Snaga uma je neverovatna, ali moć majčinstva vam daje toliko adrenalina i hormona, sve ove neverovatne supermoći prolaze vašim venama.”

Glover i partnerka u dvojcu Heder Staning postale su prve britanske veslačice koje su osvojile olimpijsku titulu u Londonu 2012. pre nego što su je uspešno odbranile četiri godine kasnije u Riju. Veslački dvojac se povukao nakon 2016. godine, ali je Glover najavila povratak na olimpijsku pozornicu nakon što je dobila blizance 2020. Pored Poli Svon, Glover je bila četvrta u Tokiju, ali će biti deo ženskog četverca u Parizu s okom na trećoj olimpijskoj medalji.

Rekla je: „Uvek sam volela da mislim da mi je najbolje kada radim za druge ljude i mislim da tu zaista dobro koristim svoje veštine. Želim da izazovem sebe, znam da je ono što radim sa četvercem izvan moje zone udobnosti i izazov koji tražim.

Majka blizanaca se vraća takmičenju na Olimpijadi
Insatgram printscreen helenglovergb 

 „Vidite sjajne trenutke jednom u četiri godine na Igrama, ali ne vidite kilometre treninga i priprema. To je trka od sedam minuta, ali moramo da treniramo stalno po dva sata na veslačkoj mašini ili na vodi i to je prava mešavina izdržljivosti i snage. Da se ​​sada vidim više od decenije kasnije iz Londona, verovatno bih pomislila, 'ti si luda', zašto još uvek ovo radiš? Biti deo olimpijskog tima je najbolja stvar i ja sam tako srećna što učestvujem, tako da, dok još mogu, želim.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mališan pomaže mami u čišćenju TikTok/mariaurangaa