"Black friday" ili Crni petak je dan kada su širom sveta razni proizvodi na akciji, a koliki će popusti biti zavisi od samog brenda i radnje. Dok u nekim radnjama popusti dolaze do 50, 70%, negde su ograničeni na 10%. Bez obzira kolika je akcija, mudri roditelji biraju da kupe ono najskuplje na popustu kako bi najviše uštedeli, odnosno akcije se najviše osete na sledećim stvarima:

1. Krevetac i dušek
Iako se krevetac najčešće nasleđuje, ako želite da ga kupuite i opremite sobu za bebu, pogledajte kakve akcije se kreću na Ceni petak i tokom vikenda. Dešava se da sa dobrim popustim možete da uštedite do 10.000 dinara. Takođe, tokom "black friday" možete pronaći i dušeke na akciji - ako ste želeli da promenite dušeke u dečijoj sobi.

2. Kolica
Neophopdna, a često sa jako visokom cenom, kolica za bebe se ređe nasleđuju od kreveca, a potrebna su svakoj mami. Bez obzira da li želite 3u1 ili 2u1 modele, kolica su u nekim radnjama snižena za oko 30 i 40%.

3. Sedište za auto
Defnitvno je nešto što svaki roditelj mora da ima u autu, a cena često može da predstavlja pravi izazov. Ukoliko vam je potrebno auto sedište, potražite ga dok traju popusti i možete uštedeti od 5.000 do oko 20.000 dinara kada je reč o skupljim modelima.

4. Igračke za Novu godinu
Iako je još rano za kupovinu novogodišnjih poklona i pripremu paketića, možete ranije da predložite mališanu da napiše pismo Deda Mrazu uz izgovor da Deda Mrazu treba vremena da sve pripremi, a onda da kupite željeni poklon na akciji kako biste iskoristili popust. Važno je da taj poklon dobro sakrijete u kući kako ne biste mališanu upropastili iznenađenje.

5. Hranilica
Potrebna, a često skupa, pa neke mame da ne bi trošile novac nastavljaju mališane da hrane u kolicima. Ako vam je potrebna hranilica, u nekim poznatim radnjama za kupovinu bebi opreme neke su na akciji - proverite!

6. Odeća
Kada je reč o odeći, stalno nailazimo na razne akcije i popuste, ali praktični roditelji na "crni petak" najčešće kupuju skuplje komade poput skafandera i zimskih jakni, a od obuće to su zimske cipele i patike za sledeću sezonu. Kod obuće je važno da pazite na broj, jer deca sve brzo prerastu.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

KAKO JE CRNI PETAK DOBIO OVO IME? Sve je počelo bezbrižno u Filadelfiji, a onda su uleteli navijači! U Srbiji se OGLASIO I MUP Kurir TV