Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KADA JE BEBA SPREMNA DA SEDI U HRANILICI: Obratite pažnju na držanje - evo kada joj je potraban dodatni jastuk

Kada bebe smeju da sede u stolicama hranilicama - pre nego što postavite bebu da sedi dok je hranite, pratite njeno držanje.

 beba u stolici.jpg Izvor: Shutterstock

Beba je konačno spremna za kašice i čvrstu hranu. Imate sve što vam je potrebno, činije, igračke, pribor za jelo za bebe - i naravno stolicu za hranjenje.

Sada se možda pitate, kada bebe mogu da sede u visokim stolicama? Jer kada počnu da jedu, većina beba je zapravo još uvek nije stabilna. U stvari, prvo bi trebalo da pustite bebu da jede u vašem krilu. Trebalo bi da sede u visokim stolicama tek kada budu spremne.

Kada bebe mogu da sede u visokim stolicama?
Ne postoji jasno određena starosna granica u kojoj je visoka stolica prikladna - zavisi od fizičkog razvoja bebe. Čim dete može slobodno da samo sedi, ono je sigurno spremno i za hranilicu. Do tada, beba može da bude u visokoj stolici veoma kratko samo ako može da sedi uspravno uz malu podršku, na primer uz dodatak jastuka.

Male bebe imaju slabe mišiće, zbog čega ne mogu da stoje uspravno, čak ni kada sede. Sa starenjem, takozvana kontrola trupa se povećava i mališani mogu da se drže sve stabilnije. Ako stavite bebu da sedi pre nego što bude spremna, dogodiće se sledeće: mišićni sastav ne može da apsorbuje pritisak koji stvara uspravni položaj. Umesto toga, težina glave i gornjeg dela tela leži na kičmi. Zbog toga se vrši preveliki pritisak na intervertebralne diskove i kosti što može da dovede do lošeg držanja.

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:30
"DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU" Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica