Sušenje veša po hladnim zimskim danima nije jednostavno, a ako nemate mašinu za sušenje, sigurno koristite sušilicu ili radijatore kao pomoć. Međutim, stručnjaci upozoravaju da treba da znate da postoji jedna prostorija u svakom domu u kojoj nikako ne treba da sušite veš.

Stručnjaci tvrde da treba da izbegavamo sušenje veša u spavaćoj sobi.Mokar veš povećava vlažnost vazduha za 30 odsto, povećava rizik od poteškoća sa disanjem tokom spavanja i ugrožava imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća šansa i za razvoj buđi.

"Držanje vlažnog rublja u kući ne podstiče samo pojavu buđi i vlage, već može da dovede i do respiratornih problema, a mokro rublje može stvarati i neprijatan miris u kući. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj se provodi dosta vremena, pa obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme sa vlagom i pojavom buđi, bilo bi dobro da mokar veš držite dalje od nje", kažu stručnjaci.

Sušenje veša, veš
Shutterstock Sušenje veša

Grinje se takođe mogu pojavljivati u spavaćim sobama jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu da rastu. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju, može doći i do kondenzacije, koja zauzvrat može da izazove truljenje kreveta i ormara.

(Yumama)