Mame male dece znaju koliko prljavog veša nedeljno imaju, a obzirom da su svuda u svetu računi za električnu energiju u porastu, i da ljudi traže načine da smanje potrošnju struje, jedna mama na TikToku otkrila je svoj način da brzo osušite veš ukoliko koristite mašinu za sušenje, a da pritom uštedite električnu energiju.

Mašine za sušenje veša su najbrži način da vaša garderoba bude brzo spremna za pakovanje u ormare i oblačenje, ali poznato je da njihovo korišćenje može da bude skupo. Na sreću, jedna mama sa nadimkom 'Mama koja planira budžet' podelila je snimak i otkrila svoj brz i jednostavan način da se odeća osuši brže, bez trošenja previše novca.

"Stavite odeću na dodatni ciklus centrifuge kada se pranje veša završi kako bi se što više vode uklonilo iz nje. Nakon što se dobro iscedilo u mašini, osušite veš u mašini. Na ovaj način smanjićete vreme koje je potrebno vešu da se osuši u mašini", rekla je ona.

Mamin video oduševio je pratioce, a mnogi su joj napisali da su zahvalni za ovakav savet jer nisu znali za tako nešto. Ako i vi koristite mašinu za sušenje veša, isprobajte ovaj pametan trik, nema šta da izgubite.

Pranje, veš, beba, dete
Shutterstock Mama i dete pakuju veš

(Yumama)