Iako bi majke posle porođaja trebale da imaju vreme kod kuće da se povežu sa bebom, da njihov suprug oseti da je njihovo dete tu i da su sada proširena porodica puna obaveza koje do juče nisu imali, nije retko da nemaju mogućnost za to. Posete odmah krenu, svi bi da dođu da vide dete, a o maminom oporavku niko ni ne razmišlja. Međutim, to nije ono najgore. Jedna mama se našla u takvom situaciji, i to zbog svekra i svekrve koji žele da dođu čak u porodilište.

Zbog cele situacije požalila se na Redditu, objasnila o čemu se radi i pitala za savet.

Ona je, kako kaže, na početku lagala svoju porodicu i rekla im je da zbog situacije sa koronom posete nisu dozvolje, ali kada je njena svekrva saznala da sve mere u tom porodilištu ukinute, rekla je da će 'kucati na vrata dok je neko ne pusti' kako bi među prvima videla svoje novo unuče.

"Zakazan mi je porođaj, a ako sve bude po planu, bićemo pušteni između 4 i 24 sata nakon rođenja bebe. Ipak rekli su nam da su zbog korone posete zabranjene, što se kasnije promenilo", objasnila je, a onda nastavila:

"Svekrva me pitala kada će smeti da vidi bebu, pa sam joj rekla da to zavisi od toga kada ćemo biti pušteni i kako ćemo se beba i ja osećati, ali verovatno u prvih 24 sata. Njen odgovor je bio: 'pa naravno da će to biti u prva 24 sata, samo ćemo kucati na vrata dok nas neko ne pusti unutra'. Muž mi kaže da brinem bez razloga, ali on se ne bi svojoj mami suprotstavio ni da to uradi. Budući da je sama proverila, zna da može da dođe odmah posle porođaja, ali meni je grozno to što je uopšte išta ispitivala i što misli da je u redu da ide protiv naših želja."

Trudnoća, glavobolja, bol, glava, trudnica
Shutterstock Trudnica

Takođe je objasnila i da svake nedelje njih dvoje večeraju sa suprugovom porodicom i da je već morala da odgovara na pitanja tipa 'hoće li na večeru odmah nakon rođenja deteta'. I dok bi većina ljudi razumela da je svaka nova mama pod stresom, suprugova porodica misli da ona ipak želi da drži bebu dalje od svih.

Korisnici ove društvene mreže su stali na stranu majke, i složili se da ipak ona ima poslednju reč u odlukama o poseti njoj i njenoj novorođenoj bebi. Šta vi mislite?

Da li nova mama treba odmah da prima posete?

Anketa

Da li nova mama treba odmah da prima posete?

(Yumama)