Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVOJIM PONAŠANJEM SVEKRVA IZLUDELA SNAJU: "Dolazi mi svako jutro u 8, a ako su vrata zaključana kuca po prozorima"

Autor Sandra Krstanović

Svekrva izludela svoju snaju, njeno ponašanje je prevršilo svaku meru.

 svekrva i snaja.jpg Izvor: Shutterstock

Dolazak članova porodice i prijatelja nenajavljeno može biti lepo iznenađenje ali ako vam neko stalno dolazi nenajvljen rano ujutru to već može da bude problem.

Možda će vas zanimati

Jedna žena požalila se na društvenim mrežama na svoju svekrvu koja stalno dolazi bez najave, neposredno pre nego što njen muž ode na posao.

Ona tvrdi da njena svekrva ima tedenciju da dođe u njihovu kuću oko 8 i 15 ujutru, samo 15 minuta pre nego što suprug krene na posao.

Kako je naglasila članovima foruma, nikako ne voli nenajavljene gost bilo koje vrste. Već godinama pokušava da se prilagodi načinu na koji se roditelji njenog muža (koji žive u komšiluku) ponašaju, što uključuje stalne nenajavljene jutarnje posete.

Objašnjava da ne voli kad joj tako neko dođe jer joj "treba malo vremena da se mentalno pripremi za bilo kakve duže posete ili druženja".

Iako je njen suprug zamolio svoju mamu da unapred nazove ili pošalje poruku, ona to i dalje ne radi, jer ne vidi razloga za to, obrazlažući da "ne treba pitati da dođe jer je ona njegova mama".

Kada pošalje poruku, nikada ne pita je li dobro vreme za posete, već ih samo upozori da je već u autu i kod njih za par minuta.

Par je čak morao postaviti i velika bočna vrata  oko kuće jer žena ima običaj da u slučaju da joj ne otvore prednja vrata, obiđe kuću i kuca im  na prozore dnevnog boravka dok joj ne otvore.

Prisećajući se jednog posebno neugodnog incidenta, besna snaja je napisala" Prošlog leta smo imali goste koje nismo dugo videli, a ona se samo pojavila, obišla kuću, ušla na zadnja vrata i pridružila nam se u boravku. Sedila je tamo sve dok joj muž nije otvoreno rekao da je vreme da ode".

 svekrva, snaja i sin.jpg
Svekrva, snaja i muž
Izvor: Shutterstock

"Mislim da je to jako nametljivo, nepristojno i društveno nekulturno, ali moju svekrvu to uopšte ne dotiče",napisala je.

Ona ističe da joj svekrva ne bi toliko smetala da ne priča non stop o ljudima koje ona ne poznaje, "nikada me nije pitala kako sam, da li nam nešto treba ili ima li nešto novo. Samo priča neke svoje priče koje me uopšte ne zanimaju".

Ova mlada žena tražila je savet na društvenim mrežama da li možda preteruje u svojoj reakciji, međutim mnogo njih je podržalo i složilo se da je potrebno da se postave neke granice u tom odnosu.

"Samo budi iskrena. Kad sledeći put dođe, reci joj otvoreno da uživaš biti sama i da ti ne odgovara njeno stalno društvo. Reci joj da će je tvoj muž nazvati kad dođe kući sa posla i dogovoriti vreme kada se porodica može okupiti", savetovala joj je jedna žena.

"Previše si joj dopustila.Nju nije briga što je tebi neugodno i verovatno koristi činjenicu da si previše pristojna da je izbaciš napolje ili uopšte ne otvoriš vrata", glasio je drugi komentar.

"Vaš muž se mora pozabaviti sa svojom mamom i ne povlačiti se dok ona ne promeni svoje ponašanje. Ako to ne uspe, ozbiljno bih razmislila o preseljenju",napisala je još jedna članica.

Da li bi vas ovakva situacija izludela?

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica