Jedan muškarac se na Redditu požalio zbog situacije u braku koja ga je toliko isterala iz takta da razmišlja da se razvede. Sve je počelo nakon rođenja ćerke za koju je on izabrao ime jer su se supruga i on tako dogovorili. Međutim, posle kraćeg vremena shvatio je da mu supruga radi loše stvari iza čeđa, i sve u dosluhu sa taštom.

Kada mu je supruga bila trudna napravili su dogovor da ona bira ime ako se rodi dečak, a on ako se rodi devojčice. Njegova žena je bila ubeđena da će roditi muško dete pa je čak počela i da mu plete odeću sa imenom koje je odabrala, ali na kraju su dobili devojčicu. Tata je odabrao ime i saopštio ga, a njegova supruga se složila. Zvanično su ga napisali u izvod iz matične knjige rođenih i nije bilo problema... Bar se tako činilo na početku.

Godinu dana kasnije, došao je sa posla i zatekao ženu i taštu kako pričaju o njegovoj ćerki ali je nazivaju drugim imenom.

"Kada sam se raspitao o kome je reč, priznale su mi da govore o našoj ćerki. Kada sam ih pitao zašto je nazivaju drugim imenom, tašta je rekla: 'jer smo tako odlučile da je nazovemo'. Zatim je počela da se šali kako je nepravedno što sam ja izabrao ime i kako je potpuno neprikladno za nju. Bio sam šokiran jer je ovo prvi put da je neko izneo primedbu na ime koje sam odabrao", napisao je ovaj muškarac.

svađa mame i tate.jpg
Shutterstock Roditelji se svađaju pred detetom

Tada je shvatio da je njegova ćerka imala problem da prepozna svoje ime baš zato što ju je majka godinu dana zvala drugačije. Nastavili su da se raspravljaju oko te situacije, a onda mu je supruga zahtevala da zvanično promene ime devojčice i optužila ga da nije imao podršku kada je to ime izabrao.

"Evo najgoreg dela. Mogla bi me možda i ubediti da promenimo ime, ali ono što je ona odabrala je veoma čudna verzija imena koje je želela za dečaka. Zamislite da koristite žensku verziju imena kao što je Tomas. Naljutila se i ostavila moju ćerku i mene. Otišla je kod svojih roditelja, a cela njena porodica osim tasta me zvala i govorila kako sam nepravedno odabrao ime", rekao je, a onda priznao da razmišlja o razvodu i da se plaši da će nastaviti ćerku da zove drugim imenom, žrtvovajući je zbog toga što nije rodila sina kog je želela.

Na njegovu ispovest ljudi su komentarisali dosta, a većina ih se složila da je ovaj otac potpuno u pravu jer je ona imala priliku da se izjasni, a u startu to nije uradila.

Da li vi mislite da je ovaj muškarac u pravu?

(Yumama)