Nedavno je mreže zapalila ispovest trudnice kojoj muškarac nije hteo da ustane u prevozu, ali Beograđani su otišli korak dalje. Jedna majka ispričala nam je kako je u gradski prevoz ušla sa bebom od godinu dana i kako niko nije želeo da im ustupi mesto.

"Izuzetno retko se vozim sa detetom gradskim prevozom, posebno u doba pandemije korona virusom, ali sticajem okolnosti bile smo prinuđene da se prevezemo nekoliko stanica. Ušla sam u tramvaj sa ćerkom od godinu i po dana u rukama i kako su sva sedeća mesta bila popunjena i nekoliko ljudi je stajalo, stale smo i mi. Devojka ispred nas je pogledala u našem pravcu, promeškoljila se i ja sam mislila da će da ustane, ali ne, samo se namestila i nastavila da sedi", započela je svoju priču ova mlada mama.

Mama i dete ulaze u tramvaj
Shutterstock Mama i dete ulaze u tramvaj

Nije želela da diže buru oko toga i stala je sa ćerkicom pored prozora pokazivajući joj okolinu. Mislila je da ide samo nekoliko stanica i da će brzo proći, ali kao što često biva, postalo je nesigurno.

"Tramvaj je u brzini počeo užasno da se ljulja, jedva sam držala dete i gledala da ne udari glavom o prozor ili šipke koje služe za držanje. Naravno, niko se nije okrenuo iako su mnogi primetili da stojim sa malim detetom u rukama", govori nam mama i dodaje:

"U jednom trenutku postalo je vrlo nesigurno, dete mi se klatilo u rukama, zbog čega sam se iznervirala. Prokomentarisala sam naglas: "Da li neko može da ustane i da nam ustupi mesto", mnogi su se okrenuli ka nama i nastavili da sede, jedino je jedna devojka ustala i ponudila nam da sednemo. Naravno, odmah smo se premestile, i toj devojci sam vrlo zahvalna, ali i dalje ne mogu da verujem da su se ostali pravili da ne postojimo. Pritom u prevozu je bilo dosta žena koje su sigurno i same majke i znaju koliko je potrebno ustupiti mesto malom detetu, ali ne, pravile su se da se ništa ne dešava.Mislim da je ovo velika sramota našeg naroda koji nema ni trunke empatije prema drugim ljudima, posebno trudnicama i majkama sa decom", zaključila je mama.

Da li biste vi ustali u prevozu mamama sa malom decom?

(Yumama)