Konstens Hol, blogerka koja objavljuje neverovatno istinite i iskrene priče o roditeljstvu, napisala je pismo posvećeno svim mamama koje se bore sa negativnim stvarima u roditeljstvu, i vredno je čitanja.

Ona ima 32 godine i majka je četvoro dece, tako da je njeno iskustvo u roditeljstvu veliko, i prošla je mnoge faze u kojima će se svaka od nas pronaći.

Prenosimo vam njeno pismo u celosti:

"Za ženu u parku koja gleda u svoj mobilni telefon i ignoriše svoju decu, pozdravljam te. Zato jer te nije briga za mišljenje okoline da bi trebala da budeš 'uključena' 24 sata dnevno. Zato jer te nije briga šta misle grupe mama koji su 'dežurni policajci'

Za ženu koja kod kuće ima hrpu neopranog posuđa i veša, ali ipak izađe sa prijateljima na kafu, pozdravljam te! Biti dobra mama, žena ili ljudsko biće ne znači da provodiš večnost u čišćenju kuće.

Žena, umorna, peglanje
Shutterstock 

Za ženu kod lekara koja strpljivo čeka da zatraži natidepresive, pozdravljam te! Postporođajna depresija je mala podmukla gadura. Boriš se sa njom i preduzimaš nešto, nemoj misliti da ne preduzimaš ništa! Prečesto se mešaju pojmovi snage i slabosti, a snaga je traženje pomoći. Ti si jaka. Puno žena prolazi kroz isto, ali ne pričaju o tome.

Za ženu koja nije izgubila višak kilograma posle porođaja, pozdravljam te! Potpuno novi posao koji radiš 24 sata, nije plaćen i nećeš ga završiti bar narednih 20 godina, a to sigurno nije dobro vreme da sebi uskratiš kolače. Pojedi kolač, pojedi ceo kolač i od**bi svakog ko se usudi da ti nešto kaže. Tvoje telo nakon porođaja nije odjednom ovde kako bi svako mogao da ga komentariše.

Puno ljubavi šaljem svim koleginicama mamama, čiji su dani ispunjeni padovima i mini pobedama, ali čija srca su još sposobna da ceo dan nose vojsku punu ljubavi."

Mama, beba
Shutterstock 

Ova objava izazvala je veliku pažnju javnosti, a mnoge majke su se pronašle, pa su u komentarima dodale svoje pozdrave.

"Za mamu koja se danas derala na svoju decu, pozdravljam te! Pomogla si celom svetu tako što si naučila decu poštovanju i posledicama", napisala je jedna mama u komentaru.

"Kao majka osmoro dece, ne mogu da opišem koliko mi je drago da pročitam ovako nešto i svaki put pomislim: 'Hej, nisam promašaj'. Poslednjih 19 godina podigla sam mala ljudska bića", napisala je druga, a onda je treća dodala:

"Za mamu koja je napisala ovaj post i oslobodila sve žene osećaja krivice zbog opisanih scenarija, pozdravljam te!"

(Yumama)