Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBOMORNA SAM NA MUŽA, NJEMU JE SVE ISTO OTKAD IMAMO DETE: Mama se požalila, a onda je dobila zlatan savet

Jedna majka požalila se na svog muža, a onda je dobila savet iskusne žene.

 Porodica, mama, tata, dete, svađa Izvor: Shutterstock

Ništa ne utiče toliko na brak kao kada dobijete svoje prvo dete. Sve se menja, vi niste više isti, a parovi prolaze kroz ozbiljne izazove. I mama i tata preživljavaju velike promene, svako na svoj način, a jedna mama na Redditu podelila je svoju priču u kojoj će se pronaći mnoge žene.

"Ljubomorna sam na svog muža", naslovila je svoju priču ova majka, a onda objasnila o čemu se radi.

Možda će vas zanimati

"Imam ćerku staru pet nedelja i volim da budem njena mama, ali ne mogu da ne budem ljubomorna na svog muža što on nije "uobičajeni" roditelj. On može da ode u kupovinu kad god poželi, može da se istušira kad god mu je volja, a ja nemam luksuz ni da mokrim a da o tome prethodno ne razmišljam i ne tražim pravi trenutak", počela je svoju priču ova mama.

Ona tvrdi da njen muž ima potpuno drugačiji pristup roditeljstvu i da njenu ulogu uopšte ne razume, bar ona tako misli.

"Na primer, naljutio se na mene jer ja ne želim da otputujem za Uskrs. Planirali smo put sa mojom rodbinom, i rekli su da nas potpuno shvataju ukoliko budemo morali da otkažemo putovanje u poslednjem trenutku. Beba prolazi kroz svoj prvi skok i tako je nervozna i užasno spava, pritom jede na svaki sat vremena", požalila se mama i dodala:

"On jednostavno ne razume zašto mislim da će mi taj put biti stresan i neugodan. Objasnila sam mu da on zna da kaže 'idem na pecanje' i opusti misli ceo dan, a ja ne mogu da odem od deteta na duže od sat vremena jer sam ja njen izvor hrane. Samo sam ljubomorna na njegovu slobodu i ljutim se jer uopšte ne može da razume da su stvari kod mene drugačije", priznala je mama.

 Mama i dete pakuju stvari
Mama i dete pakuju stvari
Izvor: Shutterstock

Mnoge mame komentarisali su ovu objavu, sa puno razumevanja jer i same prolaze kroz iste stvari.

"Volim da budem ta koja će zadovoljiti potrebe svog deteta, ali moram priznati da nisam očekivala da će ovo ostaviti priliku mom mužu da jednostavno nastavi sa svojim uobičajenim životom", napisala je jedna majka, dok je druga imala zanimljivo poređenje:

"Kunem se, za njega je to bilo kao da je dobio štene, kao da mu je očinstvo samo u takvom smislu promenilo život. Ponekad to deluje nepravedno i čini se još gore kada ne mogu uopšte da mu objasnim koliko je nama majkama zapravo teško."

 Tata i beba
Tata i beba
Izvor: Shutterstock

Međutim, jedna mama je imala potpuno drugačiju tehniku, i nije želela da se njene obaveze odlažu zbog bilo čega.

"Sa svojim drugim detetom, umesto da budem ljubomorna i ogorčena, naučila sam da budem sličnija svom mužu. Nema više traženja od njega da pazi decu kako bih se mogla istuširati. Ili mu dam decu i istuširam se ili ostavim decu u njihovim krevetićima kako bih mogla da se istuširam. On se šiša svake dve nedelje i o tome nema šta da se priča. Pa tako je i sa mojim terminom za nokte. Shvatila sam donekle da on nije samo neki sebični se*onja, nego sam ja bila nepotrebno ogročena", napisala je jedna iskusna mama.

Da li ste vi ljubomorni na svoje muževe?

Anketa

Da li ste vi ljubomorni na svoje muževe?

  • Da, užasno me nervira što me ništa ne razume

    53.82% (352)

  • Nekada jesam, ali trudi se da mi pomogne u svemu

    42.66% (279)

  • Ne, pa ja sam majka i to je moja obaveza

    3.52% (23)

Da li ste vi ljubomorni na svoje muževe?

Rezultati

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica