Nekada je za spremanje uštipaka, kiselog testa, bilo potrebno dosta vremena, a i umešnost domaćice. Danas, kada vremena imamo tako malo, ovakvi recepti uvek čekaju trenutak kada ćemo biti slobodniji. Deca se uvek oduševe kada ih obradujemo vrućim pecivom, koje mogu da kombinuju sa kremom, džemom, toplim mlekom ili svežim voćem. Bilo da se odlučite za doručak za celu porodicu ili brzu užinu, poslasticu posle ručka, isprobajte ovaj način pripreme, koji uvek uspe i ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci:
- 14 ravnih kašika brašna
- jaje
- čaša jogurta
- malo soli
- pola kesice praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
Sipajte suve sastojke
Sipati u posudu brašno, prašak za pecivo i malo soli, pa sve izmešati.
Dodajte vlažne sastojke u suve
Umutiti jedno jaje, sipati u brašno, pa dodati i jogurt i dobro izmešati viljuškom.
Ispržite uštipke u vrućem ulju
Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, džemom, kremom, voće, uz čaj ili belu kafu.
Yumama/J.D.
BONUS VIDEO
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi
Koje nedelje trudnoće su "najkritičnije": U ovim periodima je najveći rizik od komplikacija
U 51. sam rodila treće dete i ne kajem se: Evo zašto mi je to bila najlakša trudnoća
Žena rođena bez materice postala majka: Sestra joj donirala organ i pomogla u ostvarenju životnog sna