Nekada je za spremanje uštipaka, kiselog testa, bilo potrebno dosta vremena, a i umešnost domaćice. Danas, kada vremena imamo tako malo, ovakvi recepti uvek čekaju trenutak kada ćemo biti slobodniji. Deca se uvek oduševe kada ih obradujemo vrućim pecivom, koje mogu da kombinuju sa kremom, džemom, toplim mlekom ili svežim voćem. Bilo da se odlučite za doručak za celu porodicu ili brzu užinu, poslasticu posle ručka, isprobajte ovaj način pripreme, koji uvek uspe i ne oduzima mnogo vremena.

Sastojci:

  • 14 ravnih kašika brašna
  • jaje
  • čaša jogurta
  • malo soli
  • pola kesice praška za pecivo
  • ulje za prženje

Priprema:

16:19
Korak 1

Sipajte suve sastojke

Sipati u posudu brašno, prašak za pecivo i malo soli, pa sve izmešati.

16:47
Korak 2

Dodajte vlažne sastojke u suve

Umutiti jedno jaje, sipati u brašno, pa dodati i jogurt i dobro izmešati viljuškom.

16:48
Korak 3

Ispržite uštipke u vrućem ulju

Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, džemom, kremom, voće, uz čaj ili belu kafu.

Yumama/J.D.

BONUS VIDEO

Digitalna demencija kod dece TikTok/stricek_dusko