Nekada je za spremanje uštipaka, kiselog testa, bilo potrebno dosta vremena, a i umešnost domaćice. Danas, kada vremena imamo tako malo, ovakvi recepti uvek čekaju trenutak kada ćemo biti slobodniji. Deca se uvek oduševe kada ih obradujemo vrućim pecivom, koje mogu da kombinuju sa kremom, džemom, toplim mlekom ili svežim voćem. Bilo da se odlučite za doručak za celu porodicu ili brzu užinu, poslasticu posle ručka, isprobajte ovaj način pripreme, koji uvek uspe i ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci:
- 14 ravnih kašika brašna
- jaje
- čaša jogurta
- malo soli
- pola kesice praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
Sipajte suve sastojke
Sipati u posudu brašno, prašak za pecivo i malo soli, pa sve izmešati.
Dodajte vlažne sastojke u suve
Umutiti jedno jaje, sipati u brašno, pa dodati i jogurt i dobro izmešati viljuškom.
Ispržite uštipke u vrućem ulju
Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, džemom, kremom, voće, uz čaj ili belu kafu.
Yumama/J.D.
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna