Bez obzira da li ste vešta ili neiskusna domaćica, ovaj receptće vam uvek uspeti a nadeve možete prilagođavati onome što mališani najviše vole da jedu, imate u frižideru ili bi voleli da više konzumiraju. Bilo koje povrće poput paprike, tikvica, paradajza, patlidžana, pečurki može se lako “prošvercovati” u ovom pecivu.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovog lisnatog testa
- 24 kašike paradajz sosa
- 300 g šunke
- 300 g rendanog sira
- 3 jaja jaja
Priprema:
Odmotajte i razvucite lisnato testo. Odozgo stavite paradajz sos i ravnomerno rasporedite tanak sloj koristeći poleđinu kašike ostavljajući ivicu od 1 cm. Ravnomerno stavite šunku na sos, a zatim pospite rendani sir. Ne pokrivajte granično područje prelivima, ovaj odeljak neka bude čist.
Lisnato testo zarolajte čvrsto počevši od najduže strane. Zatvorite nežnim pritiskom na testo na kraju. Stavite u frižider na 10 minuta, u međuvremenu zagrejte rernu na 200°C. Oštrim nožem isecite rolnu pice na 12 jednakih kriški. Svaki bi trebao biti oko 1,5 cm. Stavite kriške na obložen pleh za pečenje. Umutite jedno jaje i premažite pecivo umućenim jajetom. Stavite u rernu na 13 do 15 minuta ili dok pecivo ne porumeni i sir se ne otopi. Služite toplo.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna