Bez obzira da li ste vešta ili neiskusna domaćica, ovaj receptće vam uvek uspeti a nadeve možete prilagođavati onome što mališani najviše vole da jedu, imate u frižideru ili bi voleli da više konzumiraju. Bilo koje povrće poput paprike, tikvica, paradajza, patlidžana, pečurki može se lako “prošvercovati” u ovom pecivu.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovog lisnatog testa
- 24 kašike paradajz sosa
- 300 g šunke
- 300 g rendanog sira
- 3 jaja jaja
Priprema:
Odmotajte i razvucite lisnato testo. Odozgo stavite paradajz sos i ravnomerno rasporedite tanak sloj koristeći poleđinu kašike ostavljajući ivicu od 1 cm. Ravnomerno stavite šunku na sos, a zatim pospite rendani sir. Ne pokrivajte granično područje prelivima, ovaj odeljak neka bude čist.
Lisnato testo zarolajte čvrsto počevši od najduže strane. Zatvorite nežnim pritiskom na testo na kraju. Stavite u frižider na 10 minuta, u međuvremenu zagrejte rernu na 200°C. Oštrim nožem isecite rolnu pice na 12 jednakih kriški. Svaki bi trebao biti oko 1,5 cm. Stavite kriške na obložen pleh za pečenje. Umutite jedno jaje i premažite pecivo umućenim jajetom. Stavite u rernu na 13 do 15 minuta ili dok pecivo ne porumeni i sir se ne otopi. Služite toplo.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi