Bez obzira da li ste vešta ili neiskusna domaćica, ovaj receptće vam uvek uspeti a nadeve možete prilagođavati onome što mališani najviše vole da jedu, imate u frižideru ili bi voleli da više konzumiraju. Bilo koje povrće poput paprike, tikvica, paradajza, patlidžana, pečurki može se lako “prošvercovati” u ovom pecivu.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovog lisnatog testa
  • 24 kašike paradajz sosa
  • 300 g šunke
  • 300 g rendanog sira
  • 3 jaja jaja

Priprema:

Odmotajte i razvucite lisnato testo. Odozgo stavite paradajz sos i ravnomerno rasporedite tanak sloj koristeći poleđinu kašike ostavljajući ivicu od 1 cm. Ravnomerno stavite šunku na sos, a zatim pospite rendani sir. Ne pokrivajte granično područje prelivima, ovaj odeljak neka bude čist.
Lisnato testo zarolajte čvrsto počevši od najduže strane. Zatvorite nežnim pritiskom na testo na kraju. Stavite u frižider na 10 minuta, u međuvremenu zagrejte rernu na 200°C. Oštrim nožem isecite rolnu pice na 12 jednakih kriški. Svaki bi trebao biti oko 1,5 cm. Stavite kriške na obložen pleh za pečenje. Umutite jedno jaje i premažite pecivo umućenim jajetom. Stavite u rernu na 13 do 15 minuta ili dok pecivo ne porumeni i sir se ne otopi. Služite toplo.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Tata smislio trik kakod a dete gleda manje TV TikTok/tworcubed