Voće je uvek rado viđen dezert na svečanim trpezama Badnje večeri, pogotovu kada su omiljeni sočni slatkiši u pitanju. Ovaj recept sa kruškama možete da napravite sa omiljenim crvenim voćnim sokom, koji će mu dati poznatu boju, ne morate da koristite vino, tako da je sasvim bezbedno da ga jedu i deca., na posnoj trpezi koja se sprema po poznatim pravilima pravoslavnih vernika.

Sastojci:

  • 200 ml bistrog voćnog soka
  • 3 kašike limunovog soka
  • 15 g šećera
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 4 kruške
  • biljna slatka pavlaka

Priprema:

Ogulite kruške, ostavite peteljku. U veliku šerpu stavite sve sastojke
Pokrijte tiganj i dinstajte kruške oko 15 minuta dok ne omekšaju. Koristeći šupljikavu kašiku, izvadite kruške i ostavite odvojeno. Kuvajte sok za dok se ne pretvori u lepljivi sos. Stavite kruške u posudu za serviranje, prelijte sosom i ohladite. Služite po želji, sa umućenom biljnom slatkom pavlakom.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Božićne puslice TikTok/tinascucina