Voće je uvek rado viđen dezert na svečanim trpezama Badnje večeri, pogotovu kada su omiljeni sočni slatkiši u pitanju. Ovaj recept sa kruškama možete da napravite sa omiljenim crvenim voćnim sokom, koji će mu dati poznatu boju, ne morate da koristite vino, tako da je sasvim bezbedno da ga jedu i deca., na posnoj trpezi koja se sprema po poznatim pravilima pravoslavnih vernika.
Sastojci:
- 200 ml bistrog voćnog soka
- 3 kašike limunovog soka
- 15 g šećera
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 kruške
- biljna slatka pavlaka
Priprema:
Ogulite kruške, ostavite peteljku. U veliku šerpu stavite sve sastojke
Pokrijte tiganj i dinstajte kruške oko 15 minuta dok ne omekšaju. Koristeći šupljikavu kašiku, izvadite kruške i ostavite odvojeno. Kuvajte sok za dok se ne pretvori u lepljivi sos. Stavite kruške u posudu za serviranje, prelijte sosom i ohladite. Služite po želji, sa umućenom biljnom slatkom pavlakom.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna