Palačinke, omiljena poslastica mališana i odraslih lako se spremaju i bez posebne recepture, ali u ovoj zdravoj varijanti možete da ih jedete bez trunke griže savesti, jer jer pirinčano brašno bez glutena i može da se nabavi u zdravim hranama.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- 140 ml mleka ili vode
- 80 grama pirinčanog brašna
- puter
Razbijte jaje u posudu za mešanje. Posolite i dodajte mleko i umutite viljuškom. Dodajte kašiku po kašiku brašna, mešajući varjačom ili mikserom da biste izbegli grudvice. Zagrejte komad putera ili pročišćenog putera u tiganju. Sada pecite dan u tiganju u porcijama. Napunite gotovu palačinku medom, ječmenim sladom ili čime god želite i poslužite, a aranžirajte je s sezonskim voćem.
BONUS VIDEO:
Izvor: Yumama
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi
Koje nedelje trudnoće su "najkritičnije": U ovim periodima je najveći rizik od komplikacija