Palačinke, omiljena poslastica mališana i odraslih lako se spremaju i bez posebne recepture, ali u ovoj zdravoj varijanti možete da ih jedete bez trunke griže savesti, jer jer pirinčano brašno bez glutena i može da se nabavi u zdravim hranama.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- 140 ml mleka ili vode
- 80 grama pirinčanog brašna
- puter
Razbijte jaje u posudu za mešanje. Posolite i dodajte mleko i umutite viljuškom. Dodajte kašiku po kašiku brašna, mešajući varjačom ili mikserom da biste izbegli grudvice. Zagrejte komad putera ili pročišćenog putera u tiganju. Sada pecite dan u tiganju u porcijama. Napunite gotovu palačinku medom, ječmenim sladom ili čime god želite i poslužite, a aranžirajte je s sezonskim voćem.
BONUS VIDEO:
Izvor: Yumama
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna