Palačinke, omiljena poslastica mališana i odraslih lako se spremaju i bez posebne recepture, ali u ovoj zdravoj varijanti možete da ih jedete bez trunke griže savesti, jer jer pirinčano brašno bez glutena i može da se nabavi u zdravim hranama. 

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli
  • 140 ml mleka ili vode
  • 80 grama pirinčanog brašna
  • puter


Razbijte jaje u posudu za mešanje. Posolite i dodajte mleko i umutite viljuškom. Dodajte kašiku po kašiku brašna, mešajući varjačom ili mikserom da biste izbegli grudvice. Zagrejte komad putera ili pročišćenog putera u tiganju. Sada pecite dan u tiganju u porcijama. Napunite gotovu palačinku medom, ječmenim sladom ili čime god želite i poslužite, a aranžirajte je s sezonskim voćem.

BONUS VIDEO:

NE PROPUSTITE SPECIJALITETE PORODICE BOJIČIĆ! Novi zanimljivi recepti i odlična atmosfera u najpoznatijoj kuhinji Promo


Izvor: Yumama