Sutra je Veliki petak, a pravoslavni vernici na ovaj dan se pridržavaju posta. Ukoliko se i u vašoj porodici posti, a ujedno imate i malo dete, možete na jednostavan način pripremiti ručak koji je idealan za sve generacije.
U pitanju je posni pasulj bez zaprške koj mogu da jedu deca od 8 meseci, a i odrasli su ovim ukusom oduševljeni.
Evo šta je potrebno za celu porodicu:
- 500g pasulja tetovca
- 4 šargarepe
- 1 manji praziluk
- 3 čena belog luka
- 1 manji celer
- 1 manji paškanat
- Peršun
- 1 konzerva pelata (400g), ako je sezona može svež paradajz
- 2 kašike vegete
- 1 kašika aleve paprike
Priprema: Pasulj potopite preko noći (nije obavezno), a onda ga stavite u šerpu za kuvanje, nalijte vodom i pustite da prokuva. Kada proključa, prospite prvu vodu, a onda ubacite iseckano povrće, nalijte drugu vodu do vrha šerpe i pustite da krčka sat vremena.
Zatim ubaciti vegetu (preskočite ako je beba mlađa od 12+) i dodajte pelat ili iseckani paradajz pa nastaviti kuvanje dok pasulj i ostalo povrće ne omekšaju. Pred kraj dodajte kašiku aleve paprike i pustite da još jednom proključa, pa uživajte u ukusu.
(Yumama/hranazabebe)
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna