Detinjstvo je, mnogi će se složiti, najlepši period života. Tokom njega, deca kao junaci svake naše roditeljske priče, povod svake naše roditeljske borbe i žrtve u kojoj njihove potrebe stavljamo ispred naših, počinju svoj veliki i važan put zvan “život”. Srećno i zadovoljno dete je najveći uspeh svakog roditelja, a najlepše uspomene su one u kojima se jasno sećate sjaja u njihovim očima zbog toga što su baš tada shvatili da u vašem životu nema ničeg važnijeg od njih.

Previše brzo živimo i dan pobegne pre nego što stignemo i da se setimo da nismo proveli više od sat vremena sa decom. U taj sat treba da stane toliko toga: provera domaćih zadataka, razgovor o problemima, priča o tome šta se tog dana desilo, a neretko i vaspitne mere, kako se greške ne bi ponavljale… Slažemo se, malo je to vremena, a uspomene koje smo pomenuli su previše dragocene i za vas i za njih da ne bi nastajale, pa slobodno možemo reći, svakodnevno. Zbog toga što znamo koliko deci vredi svaki tren vaše pune pažnje posvećene njima i koliko vama znači da u isto vreme radite dobre stvari za njih, završavate obaveze i stvarate uspomene u kojima se i vi zabavljate, predstavljamo nekoliko saveta za najlepše, najzabavnije, a i najukusnije uspomene sa vašim juniorima.

Užina za porodični album

Užinu ne možemo skinuti sa dnevne liste obaveza, posebno ako u kući imamo školarca. Rešenje može biti neka kesica grickalica koju ste kupili na putu sa posla kući, ali ćete se pre ili kasnije pitati da li je to dobar izbor za vaše dete. Kvalitet onoga što jedu je svakom roditelju na prvom mestu, a sada u bilo kom ukusu Argeta Junior namaza možete naći tri izuzetno važne stvari: kvalitetan obrok pun proteina sa smanjenim procentom soli i masti od najkvalitetnijeg pilećeg ili ribljeg mesa, možete ga kupiti u prodavnici na putu od posla do kuće i uz njega se možete beskrajno zabaviti sa decom. Deca vole da učestvuju u porodičnim aktivnostima, a pravljenje užine u vašem društvu doneće im osećaj samostalnosti i značajno im povećati samopouzdanje. Mališani ne kriju svoje oduševljenje kada ih tretirate kao odrasle i zbog toga im slobodno poverite ovako “važan” zadatak - uživaćete. Vaše dete će postati samostalnije, spremnije za sve što život servira, a možda i vi ovom prilikom dobijete komad hleba sa Argeta Junior namazima - ne obećavamo da to neće postati i vaša omiljena kombinacija za užinu, doručak ili večeru.

argeta-junior-2022-final-7.jpg
Promo Argeta

Takmičenje u pravljenju sendviča

Naizgled dosadno pravljenje doručka, užine ili večere pretvorite u takmičenje i projekat vašeg juniora u kome će pokazati svoju maštu i za to osvojiti nagradu (vi birate koju). Ovo je savršena prilika da vaša deca dodatno razviju kreativnost i snalažljivost, a istovremeno se zabave i naprave nezaboravne uspomene baš sa vama. Dodatna ideja je da zadate namirnice koje su obavezne u sendviču, kao što su na primer sveža paprika, Argeta Junior Super Tuna ili Krem Tuna namaz, hleb i orašasti plodovi. Tako ćete uspeti da motivišete decu da u jednom obroku sa voljom i uz uživanje unesu i one namirnice koje inače ne bi birala, a uče i da rade onda kada je izbor sužen.

Smislite svoje "namazane priče" – čitanje istih nakon 5 godina će biti nezaboravno iskustvo

Vreme je za pravljenje užine, treba vam svega 10 minuta, a u njih može da stane i sjajna igra koju možete pretvoriti u tradiciju. Nakon svakog zalogaja omiljenog Argeta Junior namaza i vi i mališani treba da nastavite započetu priču o tome šta radi najveći avanturista među juniorima – Patak Junior. Na svakom 100 odsto reciklabilnom pakovanju Argeta Junior namaza, Patak Junior je u nekoj od avantura i početak priče nikada neće biti problem, a dokle će priča doći, zavisi od mašte mališana i vas. One priče vredne pamćenja možete snimiti i zapisati – biće savršeno štivo kroz nekoliko godina i podsetnik na uspomene koje su mame i tate stvarale sa svojim voljenim dečacima I devojčicama. Pored toga, ova zabavna igra će razviti dečiju kreativnost, vokabular i toplinu vašeg doma upotpuniti smehom i zabavom.

ARGETA_JUNIOR_PR2.jpg
Promo Argeta

Ukusne pitalice

Pravila igre su jednostavna – nakon mazanja kriške hleba Argeta Junior namazom, svojoj deci postavite pitanja iz nekog od brojnih kvizova sa platforme "Junior avanture". Nakon svakog tačnog odgovora, mališani osvajaju novi sastojak za sendvič, koji mogu da stave na svoj komad namazanog hleba – to mogu biti različito povrće, pavlaka, semenke ili bilo šta što znate da vole – sve ide dobro uz preukusne Argeta Junior namaze. Uz pomoć kviza razvijate takmičarski duh svog deteta i kroz zabavu i smeh ga podržavate u sticanju novih znanja.

argeta-junior-2022-final-6.jpg
Promo Argeta

Umesi pa namaži – vikend izdanje užine

Ne postoji dete koje ne voli da mesi testo, a sigurni smo da ste već negde pročitali koliko ta aktivnost pozitivno utiče na njihov razvoj. Argeta je proglašena za br. 1 mesni i riblji namaz u Evropi (NIELSEN) i u znak zahvalnosti svim pekarima i ljudima koji vole dobar, ukusan i domaći hleb napravila stranicu sa različitim receptima za hleb koji možete napraviti brzo, a u njima sa porodicom uživati dok ne nestanu. Upoznajte svoje dete sa različitim vrstama hlebova, od kojih se svaki savršeno slaže sa Argeta namazima, kako za juniore, tako i za seniore.

Uživajte u ukusima koje je za sve juniore napravila Argeta i u uspomenama koje ipak najbolje pravite vi sa svojim mališanima.

(Promo)