Tako sočan i lagan topi se u ustima.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300g šećera + 5 kašika
- 150g brašna + 5 kašika
- 150g kokosa + još malo za posipanje
- 1/2 litra mleka + 2 šolje
- margarin
- šlag ili rendana čokolada za dekoraciju
Priprema:
Kora: Umutiti 5 belanaca, 200g šećera, 150g brašna i 150g kokosa. Istresti smesu u pleh od rerne (manji) i peći na 180 stepeni. Kada se kora ohladi preliti sa 2 šolje vrućeg mleka.
Fil: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, zatim skuvati u pola litra mleka dok se ne zgusne kao puding. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100g šećera (šećer i ne mora ako ne volite previše slatko).
Pročitajte i: Domaća štrudla od trešanja kojoj nećete odoleti (VIDEO/RECEPT)
Fil premažite preko kore i odozgo pospite kokosom i rendanom čokoladom. Ukoliko ne želite kokos odozgo možete staviti i šlag preko fila.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna