Tako sočan i lagan topi se u ustima.

Potrebno je:

- 5 jaja

- 300g šećera + 5 kašika

- 150g brašna + 5 kašika

- 150g kokosa + još malo za posipanje

- 1/2 litra mleka + 2 šolje

- margarin

- šlag ili rendana čokolada za dekoraciju

Priprema:

Kora: Umutiti 5 belanaca, 200g šećera, 150g brašna i 150g kokosa. Istresti smesu u pleh od rerne (manji) i peći na 180 stepeni. Kada se kora ohladi preliti sa 2 šolje vrućeg mleka.

Fil: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, zatim skuvati u pola litra mleka dok se ne zgusne kao puding. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100g šećera (šećer i ne mora ako ne volite previše slatko).

Pročitajte i:  Domaća štrudla od trešanja kojoj nećete odoleti (VIDEO/RECEPT)
Fil premažite preko kore i odozgo pospite kokosom i rendanom čokoladom. Ukoliko ne želite kokos odozgo možete staviti i šlag preko fila.

Probajte i...