Ova ukusna poslastica pripremljena je po receptu najboljeg kuvara na svetu - Džejmija Olivera. Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovo je pravi recept za vas.

Potrebno je:

- 250g običnog brašna

- 125 g kakao praha

- 2 ½ kašičice praška za pecivo

- 1 ¼ kašičice sode bikarbone

- 425 g putera

- 350 g žutog šećera

- 2 velika jajeta

- 1 kašika ekstrakta vanile

- 250 ml sveže pripremljene kafe

- 225 ml mleka

- 75 g tamne čokolade

- 400 g šećera u prahu

- 4 kašike mleka

- 100 g smrznutog crvenog voća

Priprema:

Priprema kore:

Prvo zagrejte rernu na 180ºC, podmažite pleh ili kalup za pečenje- U činiji pomešajte brašno, 75 g kakaoa, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, a zatim sve to zajedno umutite. Isecite 125 g putera, dodajte u smesu i nastavite da mutite.

Umutite jedno po jedno jaje, a zatim dodajte ½ kašike vanile. Mutite sve vreme, a zatim dodajte kuvanu kafu i mleko. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka, a zatim je sipajte u kalup i stavite u rernu da se peče 35-40 minuta.

Kada je testo pečeno ostavite ga sa strane da se hladi, a zatim uzmite još jednu posudu i spremite se za pripremu fila.

Priprema fila:

Preostali maslac umutite, a zatim dodajte preostali kakao i polovinu šećera. Dodajte 2 kašike mleka i nastavite da mutite još jedan minut. Dodajte smesi preostalo mleko, vanilu i sve mutite dok ne postane glatko. Koru podelite na dva dela (po dužini presecite, kao da je tanjite) jednu stavite na dno, namažite dobijeni fil, stavite drugu koru, pa opet fil. Stavite dosta fila kako bi ona bila što sočnija, a na kraju poređajte zamrznuto voće i možete da narendate čokoladu.

Ovu čokoladnu poslasticu Džejmija Olivera ćete obožavati. Prijatno.

Probajte i: