Ako obožavate piletinu i krompiriće, ovo je pravi recept za vas. Spoj neodoljivih ukusa krasi ovaj obrok. Pogledajte koji su vam sastojci potrebni.

Potrebno je:

- 1/2 šolje balzamiko sirćeta

- 2 kašike meda

- 1½ kašika senfa

- 3 čena belog luka

- so, biber

- 4 veća pileća krlica

- krompir

- nekoliko grančica svežeg ruzmarina

- 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posudi pomešajte balzamiko, senf, med, seckani beli luk i začinite. Promešajte, pa meso uvaljajte u marinadu i ostavite 20 minuta. Krompir isecite po želji, kratko obarite nekih 10 minuta, pa posolite, pobiberite, stavite malo seckanog svežeg ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešajte. Meso propržite sa obe strane i stavite krompir, nekoliko grančica svežeg ruzmarina i pecite na 220°C nekih 20-25 minuta.

Uz ovaj obrok možete servirati i salatu po želji.

Probajte i: