Većina nas u svakodnevnoj žurbi jedva pronađe vremena za jelo, neki hranu poručuju ili kupuju gotovo, dok drugi vole da spreme u domaćoj radinosti. Evo jednostavnog recepta za sve. I brzo, i ukusno, i jednostavno. Verujte nam na reč, svima uspeva.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- so, biber
- ½ šolje ulja
- šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 15 g praška za pecivo
- crni luk
- paradajz
- 5 viršli
- 10 maslina
- 3 kisela krastavca
- 10 g peršuna
- 150 g kačkavalja
- 50 g parmezana
- kašičica origana
Priprema:
Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umutite testo. U smesu stavite seckane krastavčiće, masline, peršun, kačkavalj i paradajz. Luk iseckajte na sitno i propržite, pa dodajte u smesu zajedno sa origanom. Promešajte da se sve sjedini.
Sipajte u tepsiju i lepo rasporedite. U smesu utisnite viršle i pospite sa parmezanom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Uz ovu ukusnu večeru možete servirati i salatu po želji.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna