Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo fanatastično jelo koje će vam prijati u ovim hladnim danima. Uz musaku možete poslužiti i zimsku salatu po želji, a možete napraviti i ukusno pecivo za lepši ugođaj.

Potrebno je:

- 800 g kiselog kupusa

- 1 praziluk

- 2 krompira

- 400-500 g slanine dimljene

- ulje

- biber, lovorov list

Bujon od povrća:

- štapići celera

- 1 paštrnak

- 1 šargarepa

- 1 crni luk

- malo peršuna

- malo majčine dušice

Priprema:

Kiseli kupus iseckajte i stavite u veću šerpu ili tiganj. Sipajte ulje i dodajte sitno seckan praziluk. Stavite 2 lovorova lista. Neka se to krčka 20 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i pržite još 15 minuta.

Za bujon: U 2 l vode dodajte sitno seckano povrće za bujon i skuvajte. Začinite sa suvom peršunom, majčinom dušicom, biberom. Procedite bujon.

Krompir isecite na tanke kolutove. Malo nauljite tepsiju, pa ređajte prvo krompir, preko kupus sa slaninom i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da vam bude krompir. Malo nauljite i pecite na 180° C nekih 20 minuta. Pomešajte 2 kašike brašna i 2-3 kutlače bujona i mešajte dok ne nestanu grudvice. Prelijte preko musake i nastavite da pečete još nekih 15-20 minuta. Prijatno!

Probajte i: