Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo fanatastično jelo koje će vam prijati u ovim hladnim danima. Uz musaku možete poslužiti i zimsku salatu po želji, a možete napraviti i ukusno pecivo za lepši ugođaj.
Potrebno je:
- 800 g kiselog kupusa
- 1 praziluk
- 2 krompira
- 400-500 g slanine dimljene
- ulje
- biber, lovorov list
Bujon od povrća:
- štapići celera
- 1 paštrnak
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- malo peršuna
- malo majčine dušice
Priprema:
Kiseli kupus iseckajte i stavite u veću šerpu ili tiganj. Sipajte ulje i dodajte sitno seckan praziluk. Stavite 2 lovorova lista. Neka se to krčka 20 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i pržite još 15 minuta.
Za bujon: U 2 l vode dodajte sitno seckano povrće za bujon i skuvajte. Začinite sa suvom peršunom, majčinom dušicom, biberom. Procedite bujon.
Krompir isecite na tanke kolutove. Malo nauljite tepsiju, pa ređajte prvo krompir, preko kupus sa slaninom i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da vam bude krompir. Malo nauljite i pecite na 180° C nekih 20 minuta. Pomešajte 2 kašike brašna i 2-3 kutlače bujona i mešajte dok ne nestanu grudvice. Prelijte preko musake i nastavite da pečete još nekih 15-20 minuta. Prijatno!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna