Ukoliko još uvek niste smislili šta da spremate za ručak, predlažemo vam ovaj brzinski recept.
Jela od piletine nema ko ne voli, a kada je ona pripremljena na poseban način onda joj to daje veću čar. Jelo koje smo pripremili za vas je veoooma ukusno, a verujemo da ćete vi i vaša porodica uživati.
Potrebno je:
- 1 šolja pirinča
- 3 šolje vode
- so, biber
- 180 g gorgonzole
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 60 g slanine
- 400 g pilećeg filea
- 300ml mleka
- kašika masti
Priprema:
Meso potopite u mleko na sat vremena. Zatim ga dinstajte na masti dok ne porumeni, tačnije dok se ne ispeče. Odložite meso, a u tu mast dodajte slaninicu. Nakon što se ona malo propržila dodajte pavlaku za kuvanje i gorgonzola sir. Posolite, pobiberite, a kada se sastojci sjedine, vratite meso i malo promešajte. Servirajte u tanjir sa pirinčem ili prilogom po izboru.
Pročitajte i: