Torte, torte, torte... Šta drugo za praznike ako ne ovu ukusnu poslasticu. Jednostavno se priprema, pogledajte!

Potrebno je: 

Za podlogu:

- 150 g keksa

Za fil:

- 1 l mleka

- 150 g šećera

- 2 pudinga od čokolade

- 100 g putera

- 100 g čokolade za kuvanje

- 250 g mlevenog keksa

Za šlag:

- 2 kesice šlaga

- 300 ml mleka

Za čokoladni preliv:

- 50 g putera

- 100 g čokolade

- 100 ml mleka

- 2 kašike gustina

- 3 kašike kakao praha

- 1 do 2 kašike šećera (po želji)

Priprema:

Za fil: U mleko dodajte šećer i puding od čokolade, pa kuvajte na srednje jakoj vatri. Mešajte konstantno da ne zagori, a kada provri sklonite sa vatre. U vreo puding dodajte margarin i čokoladu, a zatim mešajte dok se ne istope. Nakon toga dodajte mleveni keks i sjedinite. U kalupu dimenzija 24×20 cm rasporedite keks po dnu, pa sipajte fil preko. Stavite u frižider da se malo ohladi.

Za šlag: Sa mlekom umutite šlag i premažite preko fila. Vratite u frižider dok pripremate čokoladni preliv.

Za čokoladni preliv: Otopite puter i čokoladu, pa dodajte mleko pomešano sa gustinom. Malo promešajte, pa dodajte kakao. Mešajte sve vreme i kuvajte dok ne dobijete gladak preliv. Kada se preliv dobro ohladi sipajte preko šlaga. Vratite kolač u frižider na sat vremena i servirajte porodici.

Probajte i: