Senf, kari, piletina – kombinacija sa kojom nikada ne možete da promašite! A kada dodate i pavlaku, jelo bude još kremastije i sočnije!
Potrebno je:
- 400 grama pilećeg filea
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica senfa
- malo soli, bibera
- 150 grama kačkavalja
Priprema:
Pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, kari, senf i začine, a zatim isecite piletinu na tanke šnicle i premažite ovim sosom. Ređajte šnicle u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 220 stepeni 45 minuta. Ukoliko vam je ostao sos slobodno prelijte preko mesa da bude sočnije. Na kraju izrendajte kačkavalj i vratite u rernu još 5 minuta. Piletina odlično ide uz pirinač ili pečeni krompir.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna