Senf, kari, piletina – kombinacija sa kojom nikada ne možete da promašite! A kada dodate i pavlaku, jelo bude još kremastije i sočnije!

Potrebno je:

- 400 grama pilećeg filea

- 4 kašike kisele pavlake

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašičica karija

- 1 kašičica senfa

- malo soli, bibera

- 150 grama kačkavalja

Priprema:

Pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, kari, senf i začine, a zatim isecite piletinu na tanke šnicle i premažite ovim sosom. Ređajte šnicle u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 220 stepeni 45 minuta. Ukoliko vam je ostao sos slobodno prelijte preko mesa da bude sočnije. Na kraju izrendajte kačkavalj i vratite u rernu još 5 minuta. Piletina odlično ide uz pirinač ili pečeni krompir.

Probajte i: