Jela od pilećeg mesa apsolutno svi volimo. Možemo da ga spremimo da više načina, a savršeno se uklapa uz bilo kojii prilog. Sa krompirom, tikvicama, mešavinom povrća, uz salate - baš uz sve ide. Pogledajte šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo, koje smo pripremili za vas.
Potrebno je:
-3 krompira
-1 praziluk
- 500 g pilećih grudi
- 200 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
- mast
- so
- italijanska mešavina začina
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 500 ml hladnog mleka
- 40 g parmezana
Priprema:
Stavite krompir u ljusci da se kuva, a kada bude kuvan oljuštite ga i isecite na kockice. Izdinstajte pečurke i, kada budu gotove, prespite ih u drugu posudu da se prohlade. U istom tiganju izdinstajte praziluk, malo ga propržite, posolite, začinite, dodajte mu pileće meso i kuvani krompir. Vratite šampinjone, izmešajte sastojke i napravite bešamel.
Bešamel priprema: U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite, dodajte hladno mleko i rendani kačkavalj. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu