Jela od pilećeg mesa apsolutno svi volimo. Možemo da ga spremimo da više načina, a savršeno se uklapa uz bilo kojii prilog. Sa krompirom, tikvicama, mešavinom povrća, uz salate - baš uz sve ide. Pogledajte šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo, koje smo pripremili za vas.

Potrebno je:

-3 krompira

-1 praziluk

- 500 g pilećih grudi

- 200 g šampinjona

- 150 g kačkavalja

- mast

- so

- italijanska mešavina začina

- 50 g putera

- 30 g brašna

- 500 ml hladnog mleka

- 40 g parmezana

Priprema:

Stavite krompir u ljusci da se kuva, a kada bude kuvan oljuštite ga i isecite na kockice. Izdinstajte pečurke i, kada budu gotove, prespite ih u drugu posudu da se prohlade. U istom tiganju izdinstajte praziluk, malo ga propržite, posolite, začinite, dodajte mu pileće meso i kuvani krompir. Vratite šampinjone, izmešajte sastojke i napravite bešamel. 

Bešamel priprema: U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite, dodajte hladno mleko i rendani kačkavalj. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Probajte i: