Jela od pilećeg mesa apsolutno svi volimo. Možemo da ga spremimo da više načina, a savršeno se uklapa uz bilo kojii prilog. Sa krompirom, tikvicama, mešavinom povrća, uz salate - baš uz sve ide. Pogledajte šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo, koje smo pripremili za vas.
Potrebno je:
-3 krompira
-1 praziluk
- 500 g pilećih grudi
- 200 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
- mast
- so
- italijanska mešavina začina
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 500 ml hladnog mleka
- 40 g parmezana
Priprema:
Stavite krompir u ljusci da se kuva, a kada bude kuvan oljuštite ga i isecite na kockice. Izdinstajte pečurke i, kada budu gotove, prespite ih u drugu posudu da se prohlade. U istom tiganju izdinstajte praziluk, malo ga propržite, posolite, začinite, dodajte mu pileće meso i kuvani krompir. Vratite šampinjone, izmešajte sastojke i napravite bešamel.
Bešamel priprema: U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite, dodajte hladno mleko i rendani kačkavalj. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.