Za dane posta vam predlažemo da napravite ove divne ćufte od pasulja. Ali i ako ne postite, a ljubitelj ste pasulja, onda isprobajte ovakav način pripreme.
Potrebno je:
- 700 g belog pasulja
- 1 crni luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršun
- 150 ml ulja
- praziluk
- začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezli
Zaprška:
- 100 ml ulja
- 1 kašika crvene mlevene paprike
Priprema:
Veče pre potopite pasulj, a ujutru ga procedite. Nakon toga dodajte novu vodu, sitno seckan crni luk i to sve zajedno kuvajte. Kada se pasulj skuva ponovo procedite i ostavite ga sa strane.
Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun, a zatim ga začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju dodajte prezle i promešajte da se svi sastojci sjedine. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.
Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja, uvaljajte ih u prezle i ređajte po praziluku.
Ulje malo zagrejte i dodajte mlevenu papriku, a zatim sve dobro promešajte. Sipajte sos preko ćufti, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu