Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealan posni ručak: Hilandarske ĆUFTE OD PASULJA (RECEPT)

Ovaj ukusan ručak će obožavati baš svi!

 Izvor: Foto: Printscreen/ YouTube Kuhinja Valentina Mašković

Za dane posta vam predlažemo da napravite ove divne ćufte od pasulja. Ali i ako ne postite, a ljubitelj ste pasulja, onda isprobajte ovakav način pripreme.

Potrebno je:

- 700 g belog pasulja

- 1 crni luk

- 1 glavicu belog luka

- 1 vezu peršun

- 150 ml ulja

- praziluk

- začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin

- 4 kašike prezli

Zaprška:

- 100 ml ulja

- 1 kašika crvene mlevene paprike

Povezane vesti

Priprema:

Veče pre potopite pasulj, a ujutru ga procedite. Nakon toga dodajte novu vodu, sitno seckan crni luk i to sve zajedno kuvajte. Kada se pasulj skuva ponovo procedite i ostavite ga sa strane.

Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun, a zatim ga začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju dodajte prezle i promešajte da se svi sastojci sjedine. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.

Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja, uvaljajte ih u prezle i ređajte po praziluku.

Ulje malo zagrejte i dodajte mlevenu papriku, a zatim sve dobro promešajte. Sipajte sos preko ćufti, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Probajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica