Ovaj srpski specijalitet veoma je tražen u restoranima, a evo kako možete uz malo truda da ga napravite i u domaćoj varijanti. Ovo je otprilike dovoljna mera za četvoročlanu porodicu.

Potrebno je:

- 1 kg svinjskog filea

- pola kg šunke

- pola kilograma kačkavalja

- 250 g kajmaka

- 2 jajeta

- malo brašna

- malo prezli

- so

- biber

- začini po ukusu

Priprema:

Korak 1:Svinjske šnicle izlupajte, pa prstima utrljajte so, biber, začine po želji. Dobro bi bilo, ako imate vremena, da sve šnicle usolite i stavite malo ulja, pa u frižider da prenoći.

Korak 2: Ipak ako nemate toliko vremena samo nastavite da na svaku šniclu ređate po 2, 3 lista šunke i 2, 3 lista kačkavalja. Zatim uzmite 2, 3 kašike kajmaka i rasporedite po sredini šnicle. Nakon ovoga šniclu lagano uvijajte, krajeve jedne prema drugim i na kraju ugurajte ivice ka unutra da sadržaj ne bi iscureo napolje prilikom prženja. Možete zabosti čačkalice ili ga uvezati koncem koji se koristi u mesarama za vezivanje rolata od mesa. Tako vam sigurno neće cureti kajmak i kačkavalj u tiganj u kojem će se pržiti.

Korak 3: Uvaljajte ga u brašno, jaja, pa u prezle i poređajte na tacnu. Kad završite sve šnicle, zagrejte ulje u tiganj i polako spuštajte šnicle da se prže. Pripremite tanjir sa ubrusima na koji ćete staviti gotove karađorđeve šnicle da se ocede od viška masnoće. Bitno je da šnicle pažljivo spuštate u vrelo ulje, ali nakon toga smanjite temperaturu, pa svakih par sekundi okrećite meso da bi se svuda ispeklo jednako i da ne bi izgorelo.

Kao odličan prilog uz ovo jelo idu krompirići, pomfrit i tartar sos, kao i domaća salata od paradajza, krastavca i luka.

Ovako spremljeno meso možete jesti i kad se ohladi. Uživajte!

Probajte i: