Predjelo koje osvaja i izgledom i ukusom, a sigurni smo da će ga vaša porodica obožavati. Isprobajte recept za slanu tortu sa dve različite kore i filom od šunke i kačkavalja.

Potrebno je:

Za žutu koru:

- 100 g putera

- 4 jajeta

- 100 g brašna

Za zelenu koru:

- 500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)

- 100 g putera

- 4 jajeta

- 100 g brašna

Za fil:

- 500 g kačkavalja (isečenog na listove)

- 500 g praške šunke

Priprema:

Umutite sastojke za žutu koru, sipajte polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh, a zatim stavite u rernu da se peče. Za to vreme umutite sastojke za zelenu koru. Kada je testo napola pečeno, izvadite ga iz rerne i stavite na testo trećinu šunke, polovinu sira i na kraju sipajte testo za zelenu koru. Kada ste sve to poređali, stavite u rernu da se peče. Povremeno bocnite čačkalicom koru da vidite da li je pečeno. Stavite pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Prelijte ostatak testa i pecite još 15 minuta. Kad se ohladi servirajte isečenu tortu na kocke i ukrasite svežim peršunovim lišćem.

Probajte i: