Vikend je odlična prilika da pripremite čokoladni tart, a čiji drugi recept nego najpoznatijeg kuvara na svetu.
Potrebno je:
- prhko testo
- 140 g putera, neslanog
- 150 g čokolade za kuvanje (70% kakaoa)
- 8 kašika kakao praha
- malo soli
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 3 kašike melase (može i ne mora)
- 3 pune kašike slatke pavlake
Priprema:
Puter, čokoladu, kakao prah i so stavite u činiju nad šerpom sa ključalom vodom i ostavite da se lagano otope. Povremeno mešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite jaja i šećer da budu kremasti, a zatim dodajte melasu i slatku pavlaku. Promešajte i dodajte otopljenu čokoladu. Sve lepo sjedinite. Modlu za tart lepo obložite testom i sipajte čokoladu preko. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 150°C nekih 40-45 minuta. Ostavite tart da se lepo ohladi, pa secite.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.