Vikend je odlična prilika da pripremite čokoladni tart, a čiji drugi recept nego najpoznatijeg kuvara na svetu.

Potrebno je: 

- prhko testo

- 140 g putera, neslanog

- 150 g čokolade za kuvanje (70% kakaoa)

- 8 kašika kakao praha

- malo soli

- 4 jajeta

- 200 g šećera

- 3 kašike melase (može i ne mora)

- 3 pune kašike slatke pavlake

Priprema:

Puter, čokoladu, kakao prah i so stavite u činiju nad šerpom sa ključalom vodom i ostavite da se lagano otope. Povremeno mešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite jaja i šećer da budu kremasti, a zatim dodajte melasu i slatku pavlaku. Promešajte i dodajte otopljenu čokoladu. Sve lepo sjedinite. Modlu za tart lepo obložite testom i sipajte čokoladu preko. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 150°C nekih 40-45 minuta. Ostavite tart da se lepo ohladi, pa secite.

Probajte i...