Pljeskavice mogu biti i lagane, domaće, zdrave i preukusne. Predlažemo jedan letnji obrok bez mesa koji će svi obožavati.
Potrebno je:
- 2, 3 tikvice
- 4 jajeta
- 200 - 300 g mrvljenog sira
- jedna kisela pavlaka
- 1,5 šolja ulja
- peršun
- 200 g griza
- brašno po potrebi (bilo koje da koristite u ishranu)
- kesica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite malo da se iscedi voda. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, sir, ulje, griz, prašak za pecivo, peršun. Tome dodajte oceđene tikvice. Možete još posoliti.
Nakon toga dodajte brašna koliko je potrebno da dobijete smesu pogodnu za oblikovanje.
Od dobijene smese oblikujte pljeskavice, stavite ih u posudu na papir za pečenje i pecite ih oko pola sata na 180 stepeni.
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji