Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moja cimerka iz porodilišta - priča mame Adrijane o 'ratnoj drugarici'

'Duboko verujem da je veza koju ostvarite sa ženom koja je istog dana prošla isto što i vi i sa kojom podelite prve sate nakon porođaja, a zatim i prvu noć sa bebama, ravna vezi ratnih drugova', ispričala je mama jednu emotivnu ...

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Kada sam razmišljala o porođaju, jedino što mi je bilo na umu je, naravno, sam taj čin. Nisam ni pomišljala na ono što dolazi posle. Ono što je, ispostaviće se, jako bitno. Pored uspešnog porođaja i toga što smo beba i ja bile dobro, sledeći blagoslov je stigao u vidu moje cimerke Anje.

Kada su me otrambešenu i ošamućenu prebacili na krevet u sobi, jedan glasić mi je rekao:"Čestitam!" Ja sam se toliko iznenadila, zbunila samim prisustvom cimerke, da sam samo slabašno odgovorila:"Hvala, takođe!"

Naredne tri noći i četiri dana nas dve smo delile najintimnije osećaje i strepnje. Moja cimerka je bila ta koja mi je oblačila mrežaste gaćice, obuvala mi čarape, bodrila me da ustanem i davala mi upustva kako da to što lakše uradim. Proveravala je promene na mom telu bez trunke ustručavanja i smirivala moje strahove. Zajedno smo nazdravljale vodom i plazmom nakon gladovanja zbog carskog reza i radovale se čaju kao mala deca sledećeg jutra. Davale smo snagu jedna drugoj kada su nam bebe neutešno plakale. Čuvale smo naše devojčice dok bi se ona druga kupala i nunale ih u onim, nikad zaboravljenim, narandžastim krevetićima. Suzdržavale smo se od smeha, jer su nas rane bolele, a tako smo se dobro zezale da nam je dolazilo da vrištimo na sav glas, pa smo morale da se smirujemo i čekamo da nalet prođe.

Povezane vesti

Vukle smo se hodnicima bolnice kao dva zombija, mravljim koracima, ona prava kao strela, mnogo jača i upornija od mene. Dala mi je inspiraciju i motivaciju, dala mi je pravi primer i, zahvaljujući njoj, ja sam gurala samu sebe i onda kada sam mislila da ne mogu.

U tim trenucima, kada si ranjiva, preplavljena emocijama, kada hormoni bukte, kada si uplašena, umorna, a ne možeš oka da sklopiš, jako je bitno ko to deli sa tobom. Anja mi je dala toliko, a da nije bila svesna toga. Kada vraćam film unazad i prisećam se svega, shvatam da bi mi bez nje sve palo mnogo teže. Večno sam joj zahvalna što je razmekšala sve moje strahove i svojom dobrotom ublažila sve moje bolove koje je i sama osećala . Duboko verujem da je veza koju ostvarite sa ženom koja je istog dana prošla isto što i vi i sa kojom podelite prve sate nakon porođaja, a zatim i prvu noć sa bebama, ravna vezi ratnih drugova.

Hvala ti na danima i noćima koje nikada neću zaboraviti.

mama Adrijana

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica