U čemu je tajna tog fenomenalnog ukusa gulaša koji možete probati u najboljim restoranima? Evo šta je to što ga čini toliko posebnim.
Morate pronaći najkvalitetnije komade junećeg mesa, ali nije trik samo u tome. Intenzivan ukus gulašu daje velika količina luka, bez koje on ne bi bio to što jeste.
Potrebno je:
- 1 kg mlade junetine
- 1 kg luka
- 100 ml ulja
- 10 g soli
- malo začina za jelo
- biber po ukusu
- crvena paprika slatka
- crvena paprika ljuta
- beli luk
Priprema:
Iseckajte luk na kockice, pa ga upržite na vrućem ulju. Dodajte mu i so. Kad postane staklast dodajte junetinu koju ste prethodno isekli na kockice. Potrudite se da budu iste ili slične veličine da bi vam se skuvalo podjednako. Dodajte začine, so, biber, crvenu papriku, ljutu i slatku, beli luk.
Da bi se dobio kremast gulaš potrebno je da se krčka između 2 i 3 sata u zavisnosti od toga kakvo je meso. Kada primetite da je sve lepo ukrčkano, da nema viška vode, već da se stvorio lep kremast umak znajte da je gulaš gotov.
U originalnoj mađarskoj verziji gulaš se služi uz obarenu testeninu ili pak uz pire krompir. Na vama je da izaberete šta više volite.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna