U čemu je tajna tog fenomenalnog ukusa gulaša koji možete probati u najboljim restoranima? Evo šta je to što ga čini toliko posebnim.

Morate pronaći najkvalitetnije komade junećeg mesa, ali nije trik samo u tome. Intenzivan ukus gulašu daje velika količina luka, bez koje on ne bi bio to što jeste.

Potrebno je:

- 1 kg mlade junetine

- 1 kg luka

- 100 ml ulja

- 10 g soli

- malo začina za jelo

- biber po ukusu

- crvena paprika slatka

- crvena paprika ljuta

- beli luk

Priprema:

Iseckajte luk na kockice, pa ga upržite na vrućem ulju. Dodajte mu i so. Kad postane staklast dodajte junetinu koju ste prethodno isekli na kockice. Potrudite se da budu iste ili slične veličine da bi vam se skuvalo podjednako. Dodajte začine, so, biber, crvenu papriku, ljutu i slatku, beli luk.

Da bi se dobio kremast gulaš potrebno je da se krčka između 2 i 3 sata u zavisnosti od toga kakvo je meso. Kada primetite da je sve lepo ukrčkano, da nema viška vode, već da se stvorio lep kremast umak znajte da je gulaš gotov.

U originalnoj mađarskoj verziji gulaš se služi uz obarenu testeninu ili pak uz pire krompir. Na vama je da izaberete šta više volite.

Probajte i..