Tunjevina može i na drugačiji način. Pripremite brzi obrok sa ribom i povrćem.

Potrebno vam je:

- 500 g tunjevine sveže

- po 2 crvene i zelene paprike

- 3 paradajza

- 6 krompira srednje veličine

- 2 glavice luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike maslinovog ulja

- 100 ml belog vina

- 200 ml bujona

- kašičica seckane majčine dušice

- so, biber

Postupak:

1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

Probajte i...