Osim što divno mirišu, cvetovi bagrema su veoma ukusni. Za pripremu ovih mirisnih uštipaka nije potrebno mnogo vremena, a možete ih poslužiti u slanoj i slatkoj varijanti. Mi smo izabrali poslasticu i sa vama delimo recept koji smo dobili od jedne divne svekrve, mame i bake Mirjane, koja ih često i savršeno pravi.

Potrebno je:

- 10-12 cvetova bagrema

- 1 jaje

- brašno po potrebi

- 1 šoljica kisele vode

- 1 kašika ulja

- 1/2 kesice praška za pecivo

- prstohvat soli

- kašičica šećera

- ulje za prženje

- šećer u prahu i vanilin šećer (po želji)

Priprema

1. Cvetove bagrema potopiti u vodu i ostaviti da stoje dva sata.

2. Umutiti jaje, dodati gaziranu vodu, malo soli i šećer, a zatim i prašak za pecivo i kašiku ulja.

3. Smesu dobro umutiti i postepeno dodavati brašno tako da smesa bude malo gušća od smese za palačinke.

4. Izvaditi cvetove iz vode, skinuti svaki cvetić sa drške i malo prosušiti ubrusom. Dodati cvetove u već napravljenu smesu.

5. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na zagrejanom ulju sa obe strane da porumene.

6. Slagati vruće na papirni ubus da oslobode viška masnoće.

7. Po želji posuti šećerom u prahu i vanilim šećerom.

8. Poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile.

PROBAJTE I...