Pilav sa piletinom je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zdravo!

Potrebno je:

- 1 šolja pirinča (oko 250g)
- 500 g piletine (bataci, karabatak, krilo)
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- so, biljni začin, peršun

Priprema

Na ulju ili masti propržiti sitno seckan luk i šargarepu, pa dodati meso. 

Kada se meso malo izdinsta, dodati prethodno opran i očišćen pirinač i malo propržiti.

Naliti čašu vode i krčkati na blagoj vatri dok meso ne omekša, po potrebi didavati vode. Začiniti po ukusu.

Kada je voda uvrila, pilav preručiti u vatrostalnu činiju  i naliti sa još jednom čašom vode.

Peći u rerni na 200 stepeni dok se sve lepo ne zapeče.

Prijatno!

PROBAJTE I...