Pilav sa piletinom je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zdravo!
Potrebno je:
- 1 šolja pirinča (oko 250g)
- 500 g piletine (bataci, karabatak, krilo)
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- so, biljni začin, peršun
Priprema
Na ulju ili masti propržiti sitno seckan luk i šargarepu, pa dodati meso.
Kada se meso malo izdinsta, dodati prethodno opran i očišćen pirinač i malo propržiti.
Naliti čašu vode i krčkati na blagoj vatri dok meso ne omekša, po potrebi didavati vode. Začiniti po ukusu.
Kada je voda uvrila, pilav preručiti u vatrostalnu činiju i naliti sa još jednom čašom vode.
Peći u rerni na 200 stepeni dok se sve lepo ne zapeče.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.